Éhesek maradtak

Utolsó módosítás: 2021. március 14.

Hiába a reváns iránti étvágy, újra gyöngyösi siker a röplabdások hevesi derbijén.

 

A 2020/2021-es szezonban negyedik egymás elleni összecsapására készült a nyár óta az NB II újoncaként szereplő Eszterházy SC férfi röplabdacsapata, valamint megyei riválisa, a Gyöngyösi Röplabda SE.

 

Az idei mérleg két egri, és egy Mátra-aljai siker, utóbbit ráadásul épp a két együttes eddigi utolsó egymás elleni találkozóján könyvelhettük el, így volt okuk a visszavágásra az egyetemistáknak. A három héttel ezelőtt rendezett mérkőzést ráadásul bántó mód, két szettel veszítették el Földesi Ádámék, szóval vasárnap délután valóban a reváns mozgatta leginkább a társaságot.

 

Nem segített a célok eléréseben a tény, hogy továbbra is meglehetősen alacsony létszámban készülhetett, és vághatott neki a meccsnek az ESC, hiszen különböző okoknál fogva, kvázi egy térfélre elég játékossal, mellettük két liberóval indulhatott el vendég részről a játék. Itt jegyeznénk meg, hogy utóbbi posztnál maradva, Vass Renátó a kényszerűség miatt mezőnyjátékosként lépett pályára, szóval tényleg nem ezek voltak az eddigi legideálisabb előjelek.

Ami a meccset illeti, nem is sikerült jól a kezdés, habár a gyöngyösiek viszonylag szorosan tudták csak behúzni az első játszmát. A folytatásban újból kezdtünk reménykedni, lévén, az ütközet legsimább szettjével sikerült az egyenlítés. Már ekkor is érezni lehetett ugyanakkor, hogy elég sok a hiba a játékban mindkét oldalon, így annak a félnek volt esélye a végső győzelemre, amelyik hamarabb tudta ezek számát csökkenteni.

 

Sajnos ezen a napon a házigazdának sikerült jobban ez a részfeladat, így a harmadik, és negyedik felvonást is megnyerte, behúzva ezzel a három pontot. Hiába is veszítették el ezt a két játszmát a lehető legkisebb különbséggel az egriek, ez csak szépségtapasz lehet a bosszúság mellett, pláne, hogy ezzel a rájátszásban oda-vissza a gyöngyösiek hozták el a hevesi derbit...

 

 

Mestermérleg:

 

Mákos Attila: - Összességében az eddigi legszínvonaltalanabb mérkőzésünk volt ez a szezonban. Mind a két csapat nagyon sok ki nem kényszerített hibát követett el. A szettek ugyan szorosan alakultak, a sok rontás mellett azonban a kevesebbet hibázó csapat nyerte meg a találkozót. Rendkívül sajnálom, hogy a legutóbbi vereségünkért nem sikerült revánsot venni, és bár menet közben bíztam a sikerben, éhesek maradtunk...


 

 

 

A mérkőzés jegyzőkönyve:

 

NB II., férfiak, rájátszás, kelet, 4. forduló
Gyöngyösi Röplabda SE – Eszterházy SC
3-1 (-21, 17-, -23, -23)
Gyöngyös, Vályi-Nagy Károly Tornacsarnok, zárt kapuk mögött.
V.: Bodrogi L., Rácz G.
ESC: Kovács B., Komlósi, Trizna, Nagy B., Mákos, Földes Á. Cs.: Pintér N. (liberó), Vass R. Megbízott játékos-edző: Mákos Attila.

 

 

 

A 4. forduló PTE-PEAC – GLP Nyíregyháza mérkőzése elmaradt.

 

 

 

 

 

 

Fenyves Balázs, 2021.03.14.
(FOTO: Balogh Tibor)


< Vissza