Keserű szezonzárás

Utolsó módosítás: 2021. április 03.

Nem volt esélyük szoros meccsre a bajnok otthonában férfi röplabdásainknak.

 

Az idei, igencsak felfogatott lebonyolítású idény utolsó mérkőzésén a GLP Nyíregyháza otthonába látogatott az Eszterházy SC férfi röplabdacsapata. Amint arról korábban már beszámoltunk, a koronavírus járvány miatt, menet közben módosult az NB II-es pontvadászt menete, így a befejezés is eléggé kurtára sikeredett.

 

Ettől még menetrend szerint, a mai napra esett az egriek szezonzárója, méghozzá az új lebonyolítás alapján a bajnoki címét már fordulókkal ezelőtt bebiztosító nyíregyháziak ellen. Amiért ráadásul idegenbeli fellépés várt a mieinkre, alapvetően nem sok esély mutatkozott a győzelemre. Állítjuk ezt úgyis, hogy ősszel 3-1-es ESC-siker született a két gárda első összecsapásán.

 

Azóta viszont sokat változott az élet, az egyetemistáknál számos probléma felmerült, miközben a nyírségiek több téli igazolással erősödtek. Mindez már néhány hete, a két mai rivális legutóbbi meccsén is kiderült, amikoris három szettben szerezte meg a győzelmet a Leányka úton a mai házigazda.

Ezúttal sajnos még annál is egyértelműbben alakult a játék, hiszen a 3-0-ás végeredmény egy dolog, ám mindhárom játszma elég sima hazai fölényt mutatott. Egyedül a harmadik szettben sikerült elérniük a húsz szerzett pontot az újonc hevesieknek, ami így nem volt elég még az összetettbeli szépítéshez sem.

 

A rájátszás utolsó mérkőzése után így jelenleg második helyen áll keleten az Eszterházy SC csapata, ám a harmadik, a mieinknet a play-off során oda-vissza legyőző Gyöngyösnek még két meccse hátra van, tekintve pedig, hogy mindössze két ponttal marad le, valószínűsíthető, hogy egy hellyel hátrébb, bronzérmes pozícióban zárja az évet a társaság.

 

 

Mestermérleg:

 

Mákos Attila: - Sajnos ezen a napon nem sikerült még csak megszorongatnunk sem a bajnok nyíregyházi csapatot. Sok ki nem kényszerített hibát követtünk el, pedig ellenfelünk nem is a legerősebb keretével játszott a mai napon, de sajnos így sem okozott neki gondot a könnyed győzelem. Sajnáljuk, hogy nem sikerült szépen zárnunk, és pontot elhoznunk idegenből, pedig nagyon szerettük volna.


 

 

 

A mérkőzés jegyzőkönyve:

 

NB II, férfiak, rájátszás, kelet, 2. forduló
GLP Nyíregyháza – Eszterházy SC
3-0 (-13, -16, -20)
Nyíregyháza, Szegedi Károly Sport-, és Szabadidőcentrum, zárt kapuk mögött.
V.: Csizmarik J., Bodrogi L.
ESC: Földes Á., Komlósi, Trizna, Hetényi, Kovács B., Nagy B. Cs.: Pintér N. (liberó), Mákos A. Megbízott játékos-edző: Mákos Attila.

 

 

 

A 2. forduló másik mérkőzésén:

 

PTE-PEAC – Gyöngyösi Röplabda SE

 

 

 

 

 

 

Fenyves Balázs, 2021.04.03.
(FOTO: Balogh Tibor)


< Vissza