Kettő sima, egy szoros

Utolsó módosítás: 2021. március 21.

Így nyertek 3-0-ra a Leányka úton a listavezető nyíregyházi röplabdások.

 

Az elmúlt hetekben tapasztalt felállásokhoz hasonlóan, vagyis több hiányzóval, és minimális számú cserejátékossal készülhetett soron következő bajnoki mérkőzésére az Eszterházy SC NB II-es férfi röplabda együttese. A vendég GLP Nyíregyháza eddig nem hibázott a 2021-es esztendőben, és ezen az összecsapáson is esélyesként léphetett pályára.

 

Ősszel ugyan, a két csapat történelmi legelső ütközetén 3-1-es egri győzelem született, azóta azonban sok minden történt mind a két társaság háza táján. Mindennek hatása a találkozó első két játszmájában ki is rajzolódott, ezért nem igazán tudta szorossá tenni a meccset a házigazda.

Nem úgy a harmadik szettben. Ebben a játékrészben sokkal kiegyenlítettebb teljesítményt nyújtottak az egyetemisták, aminek köszönhetően reális esély mutatkozott a szépítésre. Mindez azt jelentette, hogy a létező legszorosabban alakult a játszma vége.

 

Sajnos azonban így sem jött össze szettgyőzelem ezen a mérkőzésen, a nyíregyháziak 27-25-re húzták be a harmadik játszmájukat is, ezzel összességében 3-0-ás sikerrel hagyhatták el a Leányka úti létesítményt. A mieink ezzel továbbra is harmadik helyen állnak a rájátszás keleti csoportjában, amelyből még két meccsük maradt hátra.

 

Mestermérleg:

 

Mákos Attila: - Egy Nyíregyháza szintű csapat ellen nem lehet ilyen sok ki nem kényszerített hibát elkövetni, mert ezzel nem marad esélyünk szettet nyerni. Ennek ellenére ezen a napon jobb volt a hangulat, és a mutatott játék is az elmúlt meccseinkhez képest, azonban ez nem volt elég az üdvösséghez. Kicsit pontatlanok voltak a feladásaink, ebből adódtak problémáink. Nincs baj, ez a realitás, éppen ezért is mondom azt, hogy inkább a Gyöngyös elleni rossz teljesítmények, és vereségek a fájóak számunkra.


 

 

 

A mérkőzés jegyzőkönyve:

 

NB II, férfiak, rájátszás, kelet, 5. forduló
Eszterházy SC – GLP Nyíregyháza
0-3 (17-, 16-, 25-)
Eger, Eszterházy-csarnok, zárt kapuk mögött.
V.: Kulcsár G., Rácz G.
ESC: Kovács B., Komlósi, Trizna, Nagy B., Mákos, Földes Á. Cs.: Vass R., Pintér N. (liberó). Megbízott játékos-edző: Mákos Attila.

 

 

 

 

 

 

Fenyves Balázs, 2021.03.21.
(FOTO: Balogh Tibor)


< Vissza