Nyíregyházi reváns

Utolsó módosítás: 2021. február 14.

Nem sikerült szettet nyerniük röplabdás fiainknak a csoport rangadóján.

 

A nap folyamán már beszámoltunk róla, hogy hosszabb szünetet követően, a koronavírus miatt megváltoztatott lebonyolítással folytatódott az NB II-es férfi röplabda bajnokság az Eszterházy SC alakulatának.

 

Az egriek ezen a hétvégén előbb Gyöngyösre látogattak, majd egy nappal később Nyíregyházára, ahol komoly rangadó várt rájuk. Az első meccset öt játszmában sikerült megnyerni, ezért az utazás mellett az előző napi fáradalmak kipihenése is nehézséget jelentett a vasárnap kora délutáni csörtét megelőzően.

 

Itt jegyeznénk meg, hogy az eredetileg kilenc csapatot számláló keleti csoportból miután összesen három együttes folytathatta a pontvadászatot, kicsit érthetetlen, miért kellett az alapszakaszból hátralévő két mérkőzésüket kevesebb, mint huszonnégy óra leforgása alatt lejátszaniuk az egyetemistáknak, más sportágakban legalábbis nemhogy egy, vagy két napnak, de legalább háromnak el kell telnie két tétmeccs között...

Ettől függetlenül is nehéz összecsapás várt tehát Földes Ádámékra, akik ősszel hazai környezetben remek eredményt értek el nyírségi riválisukkal szemben. A Leányka úti találkozó 3-1-es sikert követően, most akár ki is lehetett kapni ahhoz, hogy első helyen zárja a csoportot a társaság, arra ugyanakkor figyelni kellett, hogy két játszmát hozni kellett volna.

 

Volna, ugyanis nem ez történt a pályán. Az első két szettben ugyan remekül helytállt az ESC, két szoros felvonásban azonban alulmaradt. Mindez elsősorban a védekezésnek volt köszönhető, legalábbis a blokkok ezen a napon igencsak elmaradtak attól a szinttől, ami a házigazda legyőzéséhez, vagy legalábbis szettgyőzelemhez szükségeltetett volna.

 

A harmadik etapban már az erejükkel is elkészültek Komlósi Márkék, akik miután komolyabb hátrányba kerültek, már több olyan cserét is eszközöltek, amivel gyakorlatilag végérvényesen eldőlt a mérkőzés. A vége 3-0, és ez azt jelenti, hogy a keleti csoport végelszámolásánál rosszabb egymás elleni eredménye miatt, második helyen zárt az Eszterházy SC. Hogy aztán mi következik ezután, és hogyan folytatódik a bajnokság, az jó kérdés. Mi mindenesetre várjuk a tájékoztatást a pontvadászat rendezőjétől, a Magyar Röplabda Szövetségtől...

 

 

Mestermérleg:

 

Mákos Attila: - Az első két játszma még szorosan alakult, viszont a harmadikban már nem igazán tudtuk megnehezíteni a nyíregyháziak dolgát. Miután 2-0-ás hátrányba kerültünk, és a harmadik szettet sem kezdtük jól, azon játékosok is több lehetőséget kaptak, akik máskor kevesebb szóhoz jutnak. A végére eléggé el is fáradtunk, köszönhetően annak is, hogy nem sokat tudunk együtt edzeni, a tegnapi ötszettes meccsről nem is beszélve, úgyhogy a vége 3-0-ás vereség lett.


 

 

 

A mérkőzés jegyzőkönyve:

 

NB II, férfiak, kelet, 11. forduló
GLP Nyíregyháza – Eszterházy SC
3-0 (-21, -22, -12)
Nyíregyháza, Szegedi Károly Sport-, és Szabadidőcentrum, zárt kapuk mögött.
V.: Villás T., Jámbor T.
ESC: Trizna, Komlósi, Hetényi, Nagy B., Mákos, Földes Á. Cs.: Gönczi B., Kovács B., Pintér N. (liberó), Vass R. (liberó). Játékos-edző: Mákos Attila.

 

 

 

 

 

 

Fenyves Balázs, 2021.02.14.
(FOTO: Balogh Tibor)


< Vissza