Szoros megyei rangadó

Utolsó módosítás: 2021. február 14.

Döntőjátszmás idegenbeli sikerrel nyitották az évet férfi röplabdásaink.

 

Ahogyan az élet számos területét, úgy a honi röplabda sportágat is alaposan megrengette a koronavírus járvány. Habár az NB II keleti csoportja rendben elkezdődött még az ősz elején, a bajnokság téli szünetében komoly változások következtek be a versenykiírásban.

 

A legfontosabb talán, hogy az U21-es csapatok számára befejeződött az idény, és mivel az Eszterházy SC csoportjában több ilyen utánpótlás alakulat is szerepelt, alapjaiban alakult át a teljes menetrend és természetesen a tabella is. Ezek alapján jelenleg három együttes versenyez keleten, a Nyíregyháza, a Gyöngyösi Röplabda SE, valamint a nyáron alakuló egri gárda.

 

A lebonyolítás úgy változott, hogy az egymás elleni eredményeken kívül, minden mást töröltek. Miután azonban csupán három csapat maradt az NB II ezen csoportjában, ezért az őszi meccsek visszavágója után, elég hamar véget érne a szezon, ezért a hírek szerint, másik csoportok még versenyző alakulataival összevonva folytatódhat az idény.

Addig azonban még a két említett csoportellenféllel szemben is meg kell, meg kellett mérkőzni. Ahhoz képest, hogy az elmúlt hónapok meglehetősen eseménytelenül zajlottak, ezen a hétvégén alaposan beindult az élet, hiszen amíg szombaton a megyei rivális otthonában lépett pályára az egyetemista társaság, addig vasárnap már Nyíregyházára kell utazni.

 

A hevesi derbi őszi „besöprését" követően, ezúttal sokkal nehezebb meccsen sikerült megszerezni a győzelmet. Habár az első szettet a mieink húzták be, ezt követően fordítani tudtak a gyöngyösiek, így legjobb esetben is döntő játszmában gondolkodhattunk. Az egyenlítés után ez is történt, amiért pedig az egriek maradtak lendületben, sikerült megnyerni a találkozót. Ezzel meg is van 2021 első diadala, az azonban biztos, hogy a vasárnapi program még a szombatinál is lényegesen nehezebb lesz...

 

 

Mestermérleg:

 

Mákos Attila: - A koronavírus elég erőteljesen megnehezítette a téli felkészülésünket, ez pedig észrevehető volt mindkét csapatnál. A mérkőzésen mutatott játék színvonalán is meglátszott ez a nehézkes időszak. Az első szettet még, ha szoros játszma is volt, sikerült megnyernünk, utána azonban a gyöngyösiek fordítottak, így nehéz helyzetbe kerültünk. Fejben és taktikailag is szétesett a csapat a mérkőzés első felében, ezt ellenfelünk kihasználta, ám szerencsére össze tudtuk szedni magunkat, és így döntő játszámban be tudtuk húzni ezt a fontos találkozót.


 

 

 

A mérkőzés jegyzőkönyve:

 

NB II, férfiak, kelet, 17. forduló
Gyöngyösi Röplabda SE – Eszterházy SC
2-3 (22-25, 25-21, 25-22, 13-25, 12-15)
Gyöngyös, Vályi-Nagy Károly Tornacsarnok, zárt kapuk mögött.
V.: Szabó A., Bibók F.
ESC: Trizna, Komlósi, Hetényi, Nagy B., Mákos, Földes Á. Cs.: Gönczi B., Kovács B., Pintér N. (liberó), Vass R. (liberó). Játékos-edző: Mákos Attila.

 

 

 

 

 

 

Fenyves Balázs, 2021.02.14.
(FOTO: Balogh Tibor)


< Vissza