Szorosan, de megvan

Utolsó módosítás: 2021. március 07.

Izgalmas játszmákat játszott a PTE-PEAC-cal az Eszterházy SC férfi röplabdacsapata.

 

Hazai fellépéssel folytatódott az NB II-es férfi röplabda bajnokság rájátszása, a keleti csoport harmadik fordulójában pedig a PTE-PEAC együttese látogatott a Leányka útra. A házigazda Eszterházy SC nem úgy kezdte az alapszakasz utáni időszakot, ahogyan szerette volna, hiszen a szezon során korábban kétszer is legyőzött Gyöngyös néhány hete saját otthonukban lepte meg az egrieket.

 

Ennek következményeként, mindenképp a javítás szándékában léptek pályára a mieink, méghozzá egy olyan riválissal szemben, amellyel ebben a szezonban még nem néztek egymással farkasszemet. A pécsi egyetemisták eddig hasonlóan az ESC-hez, egy 3-1-es vereségen vannak túl, így a legnagyobb kérdést az jelentette a vasárnap esti meccsen, hogy melyik fél tudja megszerezni első győzelmét a rájátszásban.

 

Hazai részről jól indult a találkozó, hiszen az első játszmában végig sikerült kézben tartani az irányítást. A Mecsek-aljaiak ennek ellenére is masszívan tapadtak vendéglátójukra, és bár elérték a húsz pontot, rögtön első szettlabdáját értékesítette is az Eszterházy.

A második felvonás ennél is jóval izgalmasabban alakult. Mondhatni, fej-fej mellett haladtak a csapatok, amikoris megérkeztünk a végjátékhoz. Nem is volt elég huszonöt megszerzett pont a 2-0-hoz, így minimális különbséggel ugyan, de összetettben sikerült kettővel meglépni. Ezt követően jött egy „luykas" játszma, amely során meglehetősen könnyűnek találtattak Földes Ádámék, akik szerencsére mégsem készültek el teljesen erejükkel.

 

A negyedik szett sem indult jól, elég markáns előnyt alakítottak ki maguknak a vendégek, így aztán nagyon fel kellett kötni a nadrágjukat a hevesieknek a felzárkózáshoz. Mindez össze is jött, így ez a játékrész is komoly izgalmakkal zárult. 24-22-nél két labdához jutott a Pécs, hogy kiegyenlítsen, ám mindkét lehetőséget elpackázta, vagy inkább fogalmazzunk úgy, nagyot harcolva egalizált az Eger. Aztán jött még egy harmadik lehetőség is, hogy döntő játszma következzen, ezt kivédekezve viszont már nem volt pardon, 27-25-tel pedig végleg pontot tettek a meccs végére Mákos Attiláék.

 

 

Mestermérleg:

 

Mákos Attila: - Rendkívül izgalmas és szoros mérkőzést játszhattunk a pécsi csapat ellen, örülök, hogy a szoros szettek végén mi tudtunk eredményesebbek lenni. Büszke vagyok a csapatra, az előző meccsekhez képest sokkal stabilabb játékot nyújtottunk, jóval kevesebb hibával. A blokkunk is sokat fejlődött, sikeresebben tudtuk hatástalanítani az ellenfél támadásait. Szükségünk volt már egy hárompontos győzelemre, amit most megérdemelten szereztünk meg. Köszönjük a színvonalas találkozót a PTE-PEAC gárdájának.


 

 

 

A mérkőzés jegyzőkönyve:

 

NB II, férfiak, rájátszás, kelet, 3. forduló
Eszterházy SC – PTE-PEAC
3-1 (-21, -24, 15-, -25)
Eger, Eszterházy-csarnok, zárt kapuk mögött.
V.: Hóbor B., Mocsnik L.
ESC: Kovács B., Trizna, Komlósi, Nagy B., Mákos, Földes Á. Cs.: Vass R., Pintér N. (liberó). Megbízott játékos-edző: Mákos Attila.

 

 

 

A 3. forduló másik mérkőzésén:

 

Gyöngyösi Röplabda SE – GLP Nyíregyháza 1-3

 

 

 

 

 

 

Fenyves Balázs, 2021.03.07.
(FOTO: Balogh Tibor)


< Vissza