Váratlan vereség

Utolsó módosítás: 2021. február 21.

Harmadjára már nem sikerült legyőzni a gyöngyösi röplabdásokat.

 

Azok után, hogy többhónapos bajnoki szünetet követően, az előző hétvégén két mérkőzéssel folytatódott az NB II-es férfi röplabda bajnokság, ezúttal már a sorozat rájátszásában akadt feladata az alapszakaszt a második helyen záró Eszterházy SC-nek.

 

A pontvadászat következő szakaszában a koronavírus miatti kizárások okán megmaradt három együttes mellé egy negyediket rendeltek a PTE-PEAC személyében, a lebonyolítás alapján így most nulláról kezdve, ismét mindenki oda-vissza megmérkőzik minden ellenfelével. A sors furcsa fintora, hogy a rájátszás első körében rögtön megismétlődött egy előző heti párosítás, ezúttal azonban nem a Mátra alján, hanem a hevesi megyeszékhelyen kellett összecsapni a Gyöngyösi Röplabda SE alakulatával.

Sajnos az eredmény is teljesen ellentétesen alakult. Emlékezhetünk, múlt szombaton nagy csatában, döntő szettben dőlt el a győzelem a mieink javára, most azonban nem sok mindennek örülhettünk. Az első játszmát ugyan szoros ütközetben lehozták az egriek, de a folytatás már inkább a megyei rivális kedve szerint alakult.

 

Továbbra is szoros szetteket játszottak a felek, ám ezekben már mindig a vendégek domináltak, így maradt az üldöző szerep a házigazdának. A több sebből vérző egyetemisták ezúttal nem tudták ellensúlyozni problémáikat, a gyöngyösiek pedig a látottak alapján megérdemelt sikert arattak.

 

 

Mestermérleg:

 

Mákos Attila: - Az első szettben stabilan játszottunk, kevés személyi és csapathibával. Végig mi is vezettünk, így sikerült behúzni az első játszmát. A folytatásban azonban fordult a kocka, innentől mi szaladtunk az eredmény után. Mentálisan valahogy nem sikerült olyan szinten pörögnünk, ami kellett volna ahhoz, hogy megfordítsuk a pontarányt, és mi húzzuk be a szetteket.


 

 

 

A mérkőzés jegyzőkönyve:

 

NB II, férfiak, rájátszás, kelet, 1. forduló
Eszterházy SC – Gyöngyösi Röplabda SE
1-3 (-21, 20-, 24-, 20-)
Eger, Eszterházy-csarnok, zárt kapuk mögött.
V.: dr. Árpás K., Tillmann Gy.
ESC: Kovács B., Komlósi, Hetényi, Nagy B., Trizna, Földes Á. Cs.: Pintér N. (liberó), Mákos A. Játékos-edző: Mákos Attila.

 

 

 

A rájátszás 1. fordulójának másik eredménye:

 

GLP Nyíregyháza – PTE-PEAC 3-1

 

 

 

 

 

 

Fenyves Balázs, 2021.02.21.
(FOTO: Balogh Tibor)


< Vissza