„Szecskával” sem ment

Utolsó módosítás: 2018. november 10.

Hiába tartotta hat gólon ellenfelét, kikapott a rangadón az Eszterházy SC

 

Aki szombat délutáni programként férfi vízilabda bajnoki mérkőzést tervezett magának, az bizony jó nagy meglepetésben részesülhetett, amikor megérkezett az Egri Termálfürdő sátortetővel ellátott medencéjéhez.

 

Történetesen arról volt szó, hogy az Eszterházy SC csapatában egy háromszoros olimpiai bajnok hálóőr, nevezetesen Szécsi Zoltán tűnt fel. Mint azt bizonyára nagyon sokan tudják, október elejétől a „Szecska" becenévre hallgató kapus tölti be az Egri Vízilabda Klub elnöki posztját, és, ha már visszatért játékosként korábbi sikerei színhelyére, egyfajta levezetésként örömmel vállalta a feladatot a legendás portás.

 

Az OB I/B-s debütálásra ugyanakkor az A-csoport hatodik fordulójáig kellett várni, és most is kényszerűségből következett a játék, ugyanis Benedek Szabolcs sérülés miatt nem tudta vállalni a szereplést. Érdekesség emellett, hogy volt a hazaiaknak még egy visszatérőjük is, ugyanis a klub korábbi játékosa, Kovács Tamás újból sapkát húzott, és játékra jelentkezett.

Így kezdődött a mellesleg a szokottnál népesebb közönséget vonzó rangadó. Rangadó a javából, mivel a mieinken kívül a vendég Ybl Water Polo Club is élcsapatnak számít. A két gárda eddigi öt-öt mérkőzésen egyszer-egyszer kapott ki, a többi esetben mindig győztesként hagyhatta el a medencét, ezért aztán a legfőbb kérdést az jelentette a találkozó előtt, ki folytatja jó őszi sorozatát.

 

Az első negyedben nagyon úgy tűnt, ez az együttes a fővárosi alakulat lesz, miután 2-0-ra, majd 3-1-re is sikerült ellépnie. Időkérés után egyszer még emberhátrányban is támadhattak a közte háromért a kék sapkások, de szerencsére a kezdeti védelmi zavarok hamar rendeződtek.

 

A hátsó alakzattal egyéként sem volt nagyobb gond az összecsapáson, hiszen alapvetően egy kevés gólos meccset

játszottak a felek. Érezhető volt nagyon sok szituációban, hogy komoly a feszültség a tét és a szoros eredmény miatt, mint ahogyan az is egészen biztos volt, hogy a végjátékig várnunk kell a döntésre.

Három negyeden keresztül mégis a hajunkat kellett tépni abból a szempontból, hogy bár több esetben is egyenlít a házigazda, a fordítás nem jön össze. Egyszer kell vezetni, a legvégén, tartja a mondás, és, amikor Jakab Damján remek találatával 5-4-et mutatott a tábla a negyedik negyed elején, akkor már kezdhettünk győzelmi esélyekről beszélni.

 

Csakhogy az Ybl rögtön egyenlített, és ezt követően egy kulcsjelenethez értünk. Történt legalábbis, hogy egy öt a négyes egri lefordulásnál nagyon rossz megoldást választottak Varga Márkék, az ellentámadásból kialakított létszámfölényes lehetőséget pedig nem hibázta el a rivális (5-6).

 

Így aztán a lélektani előny megint ott volt, az idő pedig egyre csak fogyott. Még az utolsó támadás jogán egy négy másodperccel a vége előtt érkező emberelőnynél meg lehetett volna az egy pont, de az utolsó felvonásban Csillagh Bence kivédte a hazaiak szemét, így a rangadót legnagyobb bánatunkra a vendégek nyerték.

 

Mestermérleg:

 

Tóth Péter: - Aláírtuk volna előre, hogy az Ybl csapatát hat gólon tartjuk, ami bizonyítja, hogy jól működött a védelmünk. Éppen emiatt érzem úgy, hogy előre nem sok erő jutott, sokszor választottunk rossz megoldást. Sajnálom, hogy nem sikerült legyőznünk jó erőkből álló ellenfelünket, de ettől még nem tudok rosszat mondani a fiúkra, mert végig nagyon kemény meccset játszottak, és mindent megtettek a sikerért. Jó lett volna megszerezni a három pontot, mert ezzel a maival egy nehéz sorozatot kezdtünk el, de bízom benne, hogy hamarosan javítani tudunk.


 

 

A mérkőzés jegyzőkönyve:


OB I/B, férfiak, A-csoport, 6. forduló
Eszterházy SC – Ybl Water Polo Club
5-6 (1-3, 2-0, 1-1, 1-2)
Eger, Termálfürdő, 50 néző.
V.: Bujka J., Csapliczky Zs.
EKESC: SZÉCSI – Antal Á., Tomozi B., Szabó E. 1, VARGA M., Darmos R., Nagy R. 1. Cs.: Vincze B., Mata 1, Nagyváradi, Kovács T., Némethy, JAKAB DAMJÁN 2, Ridzyk Z. Edző: Tóth Péter.
Gól – emberelőnyből: 8/4. ill. 5/1.
Ötméteresből: - ill. 1/1.
Kiállítva (végleg cserével): Kibédi L. a 21. percben.
Az eredmény alakulása: 0-2, 1-2, 1-3, 3-3, 3-4, 4-4, 5-4, 5-6.

 

 

 

A 6. forduló további eredményei:


ASI DSE – Debreceni VSE II. 9-7
Kanizsa VSC – Hódmezővásárhelyi VSC 11-7
FTC-Telekom II. – Budapesti Honvéd SE II. 11-11
Neptun VSC – Szolnoki Dózsa VSC II. 15-8

 

 

 

 

 

 

Fenyves Balázs, 2018.11.10.
(FOTO: Balogh Tibor)


< Vissza