A hat ötöst is túléltük

Utolsó módosítás: 2019. október 05.

Kiváló rajtjának köszönhetően, Kaposváron szerzett három pontot az Eszterházy SC.

 

A férfi vízilabda másodosztály harmadik fordulójában hosszú idegenbeli túra szerepelt az Eszterházy SC programjában. A Kaposvári VK II. elleni összecsapást ráadásul délelőtt tizenegy órától kezdték, ami azt jelentette, hogy nagyon korán, reggel fél hatkor kellett útra kelniük az egyetemistáknak.

 

Érdekes módon a négyórás utat követően, mégis a rajt sikerült jobban a vendégeknek, akik rögtön magukhoz ragadták a kezdeményezést. Nyoma sem volt a fárasztó utazásnak, a második negyedben ugyanis már néggyel léptek el a hazaiaktól Tóth Péter tanítványai.

A folytatásban is sikerült kontroll alatt tartani a meccset, noha a játékvezetői felfogás nem mondhatni, hogy a mieinknek kedvezett volna. Erről árulkodik a 13:4-es kiállítási arány, amiből ráadásul hatszor büntetőt lőhettek a somogyiak. Más kérdés, hogy a hat lehetőségből csupán kettő végződött góllal, kétszer a találkozón a kapuban remeklő Tóta Gergő védett nagyot, kétszer pedig erre sem volt szükség.

 

Akárhogy is, az utolsó felvonásban kicsit kezdett fáradni az Eszterházy, ami révén fentebb is jött a házigazda. Kétgólos különbségnél mégsem lett már szorosabb az eredmény, ami így újabb egri győzelmet jelentett, az első idegenbelit az idei pontvadászatban.

 

 

Mestermérleg:

 

Tóth Péter: - Nagyon elégedett vagyok a csapatommal, mert remek teljesítményt nyújtva sikerült három pontot szereznünk. Összesen három mezőnyjátékos cserével érkeztünk, és a végére kicsit el is fogytunk. Tóta Gergő nagyon jól védett, Szabó Erik is remekül irányította a többieket, de mindenkivel elégedett lehetek, mert csapatszinten produkáltunk kiválót.


 

 

 

A mérkőzés jegyzőkönyve:


OB I/B, férfiak, A-csoport, 3. forduló
Kaposvári VK II. – Eszterházy SC
11-13 (1-4, 3-3, 3-4, 4-2)
Kaposvár, 100 néző.
V.: Pintér J., Csanádi Zs.
EKESC: Tóta G. – Mata L. 1, Antal Á., Rozsnyay, Hertzka O. 2, Némethy 1, Szabó E. 5. Cs.: Dudinszky, Tomozi B. 2, Nagyváradi 2. Edző: Tóth Péter.
Gól – emberelőnyből: 7/2. ill. 3/1.
Ötméteresből: 6/2. ill. 1/1.
Kipontozódott: Mata a 22., Antal Á. a 29. percben.
Az eredmény alakulása: 0-2, 1-2, 1-5, 3-5, 3-7, 4-8, 5-11, 7-11, 7-12, 10-12, 10-13, 11-13.

 

 

 

A 3. forduló további eredményei:


Vasas SC II. – Budapesti Honvéd SE II. 9-9
Dunakanyar Waterpolo – Tatabányai VSE II. 16-8
Ybl Water Polo Club – Fehérvár VSE 21-7
FTC-Telekom II. – KSI SE

 

 

 

 

 

 

Fenyves Balázs, 2019.10.05.
(FOTO: Szántó György, archív)


< Vissza