A pólós szezont is lezárták

Utolsó módosítás: 2020. május 14.

A döntés értelmében az Eszterházy SC férfi vízilabdásai is helyezetlenül zártak.

 

A koronavírus megjelenése immáron több mint két hónapja teljesen átírta a jól megszokott életünket. Mindez kihat minden területre, így természetesen a sportra is. Korábban már beszámoltunk róla, hogy az Eszterházy Károly Egyetem sportéletét is komolyan érintették a különböző intézkedések.

 

Legelsőként a Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetsége határozott úgy, véget vet minden égisze alatt zajló versenysorozatnak, ennek értelmében az NB I/B Zöld-csoportjának is, amelyben történetesen az EKE-Eger-KOK együttese is érdekelt volt. Váczi Péter tanítványai ezzel megmenekültek a kiesés fenyegetésétől, és jövőre is ugyanebben az osztályban kezdhetik el a szezont.

 

Az éremnek mindig két oldala van, ami pedig a kosárlabdásoknak kedvező fejleményt hozott (még, ha a csapat tagjai a pályán szerették is volna kiharcolni a bennmaradást), az női kézilabda vonalon sokkhatásként érhetett minket. Mint ismert az Eszterházy SC másodosztályú alakulata a keleti csoportban ötpontos előnnyel várhatta az utolsó hat fordulót, vagyis karnyújtásnyira állt a bajnoki címtől és az ezzel járó élvonalbeli feljutástól. A Magyar Kézilabda Szövetség néhány héttel ezelőtt meghozott döntése, miszerint itt is minden sorozatot befejezettnek tekintenek, minden álmot összetört, kvázi Sári Barbaráék is maradnak ősztől ott, ahol voltak...

Nagyon sokáig kérdéses volt, mi a helyzet a vízilabdásokkal, hiszen ez egy olyan sportág, amelyet szabadtérben is lehet játszani, nyitott uszodákban, strandok medencéiben. Olyan hírek is terjedtek a világhálón, hogy júniusban folytatódhatnak a különböző pontvadászatok, a héten azonban az esetleges újrakezdéssel kapcsolatosan itt is negatív döntés született.

 

A Magyar Vízilabda Szövetség sok szempontból is megvizsgálva a helyzetet, végül – hasonlóan a többi, minket is érintő sportággal – törölte az idényt, amely során nem hirdet helyezetteket, így bajnokokat, kiesőket és feljutókat sem. Esetünkben ez az Eszterházy SC férfi gárdáját érinti, Tóth Péter legénysége legalábbis az OB I/B A-csopotjában csatázott a felsőházi rájátszás kiharcolásáért. A döntés értelmében ugyanakkor erre idén már bizonyosan nem lesz lehetőség.

 

Ennél a pontnál mi is megállnánk egy nagy levegőre, mert így végérvényesen is befejezettnek tekinthető egyetemünk idei sportszezonja. Ráadásul habár a Magyar Egyetemi-Főiskolai Sportszövetség (MEFS) korábbi tájékoztatása szerint, csak felfüggesztette a különböző MEFOB-versenyeit, ebben a tanévben aligha számíthatunk bármiféle egyetemi bajnoki megmérettetésre. Mindez azt jelenti, hogy jó esetben, legközelebb majd ősszel szoríthatunk eszterházys csapatokért, addig marad az ezen a nyáron alighanem jó hosszúra nyúló felkészülés, no meg persze a remény, hogy szeptembertől már minden úgy megy tovább, mint a járvány megjelenése előtt...

 

 

 

 

 

 

Fenyves Balázs, 2020.05.14.
(FOTO: Balogh Tibor, archív)


< Vissza