A szezon legrosszabb játéka

Utolsó módosítás: 2018. november 25.

Az utolsótól kapott ki saját otthonában az Eszterházy SC férfi vízilabdacsapata.

 

Úgy tűnik, túl mély sebeket hagyott az előző hétvége az Eszterházy SC férfi vízilabda együttesében, legalábbis a Kanizsa VSE otthonában elszenvedett tizenkét gólos vereség után, még az OB I/B A-csoportjának sereghajtója ellen sem sikerült kimászni a gödörből.

 

Merthogy ezen a hétvégén a forduló előtti utolsó helyezett Szolnoki Dózsa VSC II. gárdája látogatott a hevesi megyeszékhelyre, amely alakulattal szemben alapvetően a mieink számítottak esélyesnek. Ehhez képest alaposan beragadta a rajtnál a házigazda, és gyakorlatilag az egész meccsen az üldöző szerepe jutott neki.

 

Az alföldieknél ugyan Hangay Zoltán személyében (aki egyébként négy gólt szerzett) egy Bajnokok Ligája-győztes pólós is vízbe ugrott, de még így is több hiányzó nélkül vették fel a kesztyűt az egriekkel. Azokkal az egriekkel, akiknek kapujában a vállsérüléssel bajlódó Benedek Szabolcs állt, mégis azt mondhatjuk, nem a hálóőrön múlott a dolog.

A harmadik negyed végén, amikor már 8-5-re ment el a Dózsa, érezhető volt, egyre kevesebb esély mutatkozik a győzelem kiharcolására, más kérdés, hogy a rivális sem jelentett túlzottan megoldhatatlan feladatot, de ezen a napon egyszerűen hibát hibára halmoztak az egyetemisták.

 

Az utolsó felvonást mégis jól kezdték Tóth Péter fiai, és 8-8-nál sikerült is kiegyenlíteni. Ekkor akár egy új mérkőzés is kezdődhetett volna, de támadásban annyit hibázott az Eszterházy, amit még a sereghajtó sem tudott nem kihasználni. A végén, ahogyan az ilyenkor lenni szokott, meg is büntette vendéglátóját a szolnoki csapat, amely így mind a három pontot elvitte Egerből.

 

 

Mestermérleg:

 

Tóth Péter: - Sajnos nem sikerült felállnunk a Nagykanizsán elszenvedett nagyarányú vereségből, és ez ezen a mérkőzésen teljesen meglátszott. Elől nagyon bizonytalanok voltunk, rengeteg rossz megoldást választottunk, és ugyan nem akarom kihegyezni rájuk a dolgot, de most már hetek óta nincs megfelelő centerjátékunk. Nem kerültünk ezzel könnyű helyzetbe, mert nehéz mérkőzések következnek, mindenesetre a jó szezonkezdés után, most egy hullámvölgybe kerültünk, ami alapján kijelenthető, hogy középcsapatnak számítunk a mezőnyben.


 

 

A mérkőzés jegyzőkönyve:


OB I/B, férfiak, A-csoport, 8. forduló
Eszterházy SC – Szolnoki Dózsa VSC II.
8-9 (2-3, 1-2, 3-3, 2-1)
Eger, Termálfürdő, 50 néző.
V.: Fodor R., Veilandics Z.
EKESC: Benedek Sz. – Mata, Tomozi, KOVÁCS T. 2, Nagyváradi, Némethy, Szabó E. Cs.: Antal Á., Vincze B., VARGA M. 3, JAKAB DAMJÁN 2, Darmos R. 1, Nagy R. Edző: Tóth Péter.
Gól – emberelőnyből: 8/0. ill. 6/4.
Ötméteresből: - ill. 3/3.
Kipontozódott: Bukta a 29. percben.
Az eredmény alakulása: 0-2, 1-2, 1-3, 3-3, 3-4, 4-6, 5-6, 5-8, 8-8, 8-9.

 

 

 

A 7. forduló további eredményei:


Budapesti Honvéd SE II. – Ybl Water Polo Club 6-14
Hódmezővásárhelyi VSC – Debreceni VSE II. 10-14
ASI DSE – Neptun VSC 11-11
FTC-Telekom II. – Kanizsa VSE 4-12

 

 

 

 

 

 

Fenyves Balázs, 2018.11.25.
(FOTO: Balogh Tibor, archív)


< Vissza