A szezon negyede

Utolsó módosítás: 2018. október 14.

Ez is kellett az FTC II. kétgólos legyőzéséhez férfi vízilabdásainknak.

 

Talán még ott volt az előző hétvégi, ASI DSE elleni vereség gondolata az Eszterházy SC férfi vízilabdacsapatának játékosai fejében, és talán emiatt is kezdtek rosszul a fiúk az FTC-Telekom II. elleni újabb hazai összecsapás alkalmával.

 

A fővárosiak gyors két góllal nyitottak, jelezvén, komolyan gondolják, hogy három pontért érkeztek a Bitskey-uszodába. Az első negyed az elmúlt hetek alapján zajlott, hiszen folyamatosan a vendégeknél volt az előny, egészen 3-3-ig.

 

Innentől kezdve egy egészen pazar sorozatot tudtak le az egriek, hiszen 1-3 után zsinórban nyolc találatot szereztek úgy, hogy a hazai kapu érintetlen maradt. A második nyolc perc 5-0-ás eredménye alighanem az eddigi szezon legjobb vízilabdáját hozta.

Láttunk ekkor remek védéseket, kiváló védekezést a megfelelő időben érkező blokkokkal, és fantasztikus gólokat, lefordulásokkal. A kapus Benedek Szabolcs ekkoriban több gólpasszal is operált. A félidei ötgólos előny birtokában nem is gondoltuk, hogy lehet még esetlegesen nehézség ezen a találkozón. Igazából még a harmadik negyed után is így voltunk ezzel, hiszen ezt követően is plusz ötös differenciát mutatott az eredményjelző.

 

Csakhogy az utolsó felvonásban megint a Fradi rajtolt jobban, és a negyed közepére már csak kettő találat volt a lemaradása. Innentől akár egy új meccs is kezdődhetett volna, de szerencsére komolyabb dráma nem történt annál, minthogy még ennél is közelebb tudott férkőzni a vendég gárda.

 

Az utolsó percek a feszültséggel sem maradtak adósak, mindkét oldalon repkedtek a személyi hibák és végleg cserés kiállítások, sőt, a legvégén egy ütés-váltás révén még egy kisebb fajta tömegjelenet is kialakult. A nagyobb balhé azonban szerencsére elmaradt, nem úgy az egyetemisták győzelme, ami már a harmadik volt ebben a szezonban.

 

 

Mestermérleg:

 

Tóth Péter: - Nem volt egyszerű dolgunk a múlt heti fájó vereség után, de talpra állnunk, és szerencsére megértették a fiúk, hogy akkor tudjuk behúzni a kiélezett mérkőzéseket, hogyha felvesszük a kesztyűt az egy az egy elleni küzdelemben. Ezeken a mérkőzéseken minden labdáért, minden pozícióért keményen meg kell harcolni, és a mai napon végig ilyen mentalitással játszottunk.


 

 

A mérkőzés jegyzőkönyve:


OB I/B, férfiak, A-csoport, 4. forduló
Eszterházy SC – FTC-Telekom II.
12-10 (3-3, 5-0, 1-1, 3-6)
Eger, Bitskey-uszoda, 50 néző.
V.: Bereczki M., Sikter R.
EKESC: Benedek Sz. – Antal Á., Tomozi B., Szabó E. 3, VARGA M. 3, Némethy, NAGY R. 2. Cs.: VINCZE B. 3, Nagyváradi, Halmos, JAKAB DAMJÁN 1, Darmos R., Pál G., Ridzyk. Edző: Tóth Péter.
Gól – emberelőnyből: 7/2. ill. 10/4.
Ötméteresből: 1/1. ill. –
Kipontozódott: Szabó E. a 31., Gál D. a 32. percben.
Kiállítva (végleg cserével): Nagy R. a 31., Ridzyk és Irmes a 32. percben.
Az eredmény alakulása: 0-2, 1-2, 1-3, 9-3, 9-6, 10-6, 10-9, 11-9, 11-10, 12-10.

 

 

 

A 4. forduló további eredményei:


Debreceni VSE II. – Kanizsa VSE 6-15
ASI DSE – Szolnoki Dózsa VSC II. 19-5
Neptun VSC – Ybl WPC 8-14
Hódmezővásárhelyi VSC – Budapesti Honvéd SE II. 11-13

 

 

 

 

 

 

Fenyves Balázs, 2018.10.13.
(FOTO: Szántó György, archív)


< Vissza