A végén fordítottunk

Utolsó módosítás: 2017. november 19.

Három negyeden keresztül a Honvéd II. állt jobban az egri strandon.

 

Azok után, hogy a múlt hétvégén megszakadt hárommeccses győzelmi sorozatuk az Eszterházy KESC férfi vízilabdásainak, mindenképpen javítaniuk kellett a Racionet Honvéd II. elleni hazai összecsapáson.

 

Az Ybl Water Polo Club elleni vereség miatt ráadásul le is csúszott a dobogóról Tóth Péter együttese, ezért nem is lehetett más célja a másodosztály hétvégi találkozóján, minthogy behúzza a három pontot, és tovább erősítse felsőházi rájátszást érő pozícióját.

 

Ehhez képest eléggé rosszul kezdett a házigazda, amely az első negyed végén már két góllal is „égett". Sajnos a folytatás sem az egriek dominanciájáról szólt, folyamatosan a fővárosiak játszhattak előnyben.

Még fél perccel a harmadik etap vége előtt is a vendégek álltak jobban, méghozzá kettő találattal, szerencse, hogy a játékrész befejezését megelőzően, két másodperccel Jakab Damján be tudott találni. Mint később kiderült, ez a gól kellett ahhoz, hogy végre megtörjön a jég.

 

Az utolsó felvonást ugyanis nullára hozták az egyetemisták, mindemellett háromszor eredményesek is tudtak lenni, amivel nem csak megfordították az összecsapást, de meg is nyerték azt.

 

 

Mestermérleg:

 

Tóth Péter: - Minden meccsünk nehéz, ez sem volt másképp, de behúztuk, és ez a lényeg. Szinte az egész mérkőzésen nekünk kellett mennünk az eredmény után, ám az utolsó negyedben sikerült megfordítanunk az állást, amivel meg is szereztük a három pontot.


 

 

 

A mérkőzés jegyzőkönyve:


OB I/B, férfiak, B-csoport, 8. forduló
Eszterházy KESC – Racionet Honvéd II.
11-9 (1-3, 4-3, 3-3, 3-0)
Eger, Termálfürdő, 50 néző.
V.: Balázs G., Nóvé Gy.
EKESC: Benedek Sz. – Szurgent, Bognár B., Szabó E. 1, Jakab Damján 1, Némethy 1, NAGY R. 5. Cs.: Molnár A., BÁNHIDY 1, Vincze Zs., Nagyváradi, HALMOS P. 2, Pál G. Edző: Tóth Péter.
Gól – emberelőnyből: 7/0. ill. 9/2.
Ötméteresből: 1/1. ill. 2/2.
Kipontozódott: Gregor a 22. percben.
Az eredmény alakulása: 0-1, 1-1, 1-3, 2-4, 4-4, 4-5, 5-6, 6-7, 7-9, 11-9.

 

 

 

A 8. forduló további eredményei:


Szolnoki Dózsa VSC II. – KSI SE 6-20
Swietelsky Békéscsaba – Ybl Water Polo Club 9-14
Dunakanyar Waterpolo – Alfa SC-ESMTK 8-9
Debreceni VSE – ASI DSE 9-10

 

 

 

 

 

 

Fenyves Balázs, 2017.11.19.
(FOTO: Kakuk Dániel, archív)


< Vissza