A végén mentettünk pontot

Utolsó módosítás: 2021. március 28.

Mata Levente gólerős játéka, és Kazsimér Huba két kifogott ötöse egy pontot ért.

 

Az ASI DSE elleni elbukott idegenbeli rangadó után, fontos volt, hogy rögtön visszataláljon a helyes útra az Eszterházy SC másodosztály férfi vízilabda együttese. Ehhez megfelelő alkalmat jelentett az említett fiaskó után pontosan egy héttel következő hazai bajnoki, amelyen egy újabb fővárosi ellenfél várt a társaságra.

 

A VIWA-második.ker ellen ősszel 14-6-os győzelmet sikerült aratni a két együttes budapesti összecsapásán, és, hogyha csak ebből indulunk ki, akkor ezúttal is kínálkozott esély a három pont megszerzésére. Így is indult a találkozó, hiszen, bár meglehetősen sokat kellett várni a meccs első találatára, mégis a mieinknek sikerült előnybe kerülniük.

Akkor még nem sejtettük, hogy az első negyed utolsó percében született Mata Levente által jegyzett gólnak örülhetünk utoljára úgy, ami egri vezetést jelent. Sajnos a folytatásban sem mondhatni ugyanis, hogy gyakorta elsültek volna az egyetemista kezek, ellenben a második felvonásban már a vendégek is megmutatták tudásukat. Innentől kezdve folyamatosan a második kerületiek domináltak, az ESC-nek jobbára maradt az üldöző szerepkör.

 

Az utolsó játékrész aztán visszahozta a reményeket, már csak Kazsimér Huba két kivédett ötméterese miatt is. Másfél perccel a befejezés előtt, Sík Bence révén sikerült ismét egyenlíteni (8-8), és még mindig maradt idő arra, hogy akár a győzelmet is meg lehessen szerezni. Igen ám, csakhogy a rivális sem akart lemondani a három egység begyűjtéséről, és mivel az utolsó minutumba lépve megint vezetést szerzett, tudvalévő volt, legjobb esetben is az iksz jöhet össze. Az ezen a napon támadásban remek napot kifogó Mata Levente negyedik találatának köszönhetően, végül ez össze is jött, így egy pontot meg tudott menteni az Eszterházy SC.

 

 

Mestermérleg:

 

Tóth Péter: - Jó csapattal játszottunk, amely már nem az az együttes, mint, amelyikkel ősszel csaptunk össze, hiszen azóta legyőzte az ASI-t, és az Ybl-t is, szóval nem volt előzetesen sem könnyű dolgunk. Mindez látszott is a meccsen, mert végig nekünk kellett mennünk az eredmény után. Nagyon sok helyzetet kihagytunk, ami így visszaütött, mert ellenfelünk ki tudta használni a hibáinkat. A játék összeképét nézve, ránk nézve hízelgő az eredmény.


 

 

 

A mérkőzés jegyzőkönyve:

 

OB I/B, férfiak, 16. forduló
Eszterházy SC – VIWA-második.ker
9-9 (1-0, 2-5, 2-2, 4-2)
Eger, Bitskey-uszoda, zárt kapuk mögött.
V.: Ercse N., Csizmadia Zs.
ESC: KAZSIMÉR – Rozsnyay, Antal Á., MATA 4, Kompos 1, Dudinszky, Sík 1. Cs.: Sári 1, Nagyváradi, Batki, Némethy 2, Bukta, Szőke Á. Edző: Tóth Péter.
Gól – emberelőnyből: 5/3. ill. 3/1.
Ötméteresből: 1/0. ill. 4/2.
Kipontozódott: Baross a 32. percben.
Az eredmény alakulása: 1-0, 1-2, 2-3, 3-5, 4-6, 5-7, 6-8, 8-8, 8-9, 9-9.

 

 

 

A 16. forduló további eredményei:

 

Dunakanyar Waterpolo – Fehérvár VSE 11-9
AVUS Szombathely – Ybl Water Polo Club 14-9
Ceglédi VSE – ASI DSE 10-20
Kanizsa VSE – Hódmezővásárhelyi VSC 7-6
Neptun VSC – Oázis SC

 

 

 

 

 

 

Fenyves Balázs, 2021.03.28.
(FOTO: Balogh Tibor)


< Vissza