A végét szúrtuk el

Utolsó módosítás: 2017. december 10.

Nagy árat fizetett Békéscsabán a két kihagyott ötméteresért az Eszterházy KESC.

 

Októberben gólgazdag mérkőzést, nagy csatát, és összességében pontosztozkodást hozott az Eszterházy KESC – Swietelsky Békéscsaba rangadó a másodosztályú férfi vízilabda bajnokság B-csoportjában, ezért a két csapat szombat délelőtti visszavágóján sem számíthattunk másra.

 

A hazai ütközetet követően, igazán bosszúsak lehettünk, hiszen egy olyan meccset nem sikerült megnyerni, amelyen már öt találattal is vezettek a mieink. A 14-14-es döntetlennel befejeződő összecsapáshoz hasonlóan, most is elég eseménydúsra sikeredett a viharsarki ütközet eleje, és ezúttal is az egriek domináltak.

 

A több mint négyórás utazás fáradalmait kiküszöbölve, már péntek délután Békéscsabára érkezett a társaság, hogy a medencében már véletlenül se okozzon nehézséget a távolság megtétele. Kezdetben tehát úgy tűnt, jó taktika volt a békéscsabai alvás, hiszen a meccs közepén már három találattal is vezettek Tóth Péter fiai.

Csakhogy, hasonlóan a már korábban említett összecsapáshoz, a házigazda nem adta fel, és a hajrában megfordította az állást. Egyszer kell vezetni, a legvégén, és, hogy mennyire igaz a mondás, azt most a békésiek maximálisan igazolták.

 

Az egyetemisták számára sorsdöntőnek bizonyult az a tény, hogy három büntetőjükből mindössze csak egyet tudtak kihasználni. A lehető legkönnyebb gólszerzési lehetőség kétszeri elszalasztásával pedig ki is kaptak a fiúk.

 

Hogyha csak ez a két ötméteres bent van, most teljesen más eredményről beszélhetnénk, így viszont nem kis hiányérzet marad bennünk, mert egy olyan mérkőzést veszítettek el Pál Gergelyék, ami hozható lett volna. Nem utolsósorban pedig annak három pontja még nagyon hiányozhat, akár az alapszakasz, akár a rájátszás végelszámolásánál...


 

 

 

A mérkőzés jegyzőkönyve:


OB I/B, férfiak, B-csoport, 11. forduló
Swietelsky Békéscsaba – Eszterházy KESC
10-9 (3-3, 2-4, 3-2, 2-0)
Békéscsaba, 100 néző.
V.: Pásztor A., Tóth S.
EKESC: Benedek Sz. – Szurgent M., Pál G. 2, Szabó E. 1, Mata, Némethy 2, Nagy R. 3. Cs.: Molnár A., Bognár B., Nagyváradi, Halmos P., Vincze Zs., Jakab Damján 1. Edző: Tóth Péter.
Gól – emberelőnyből: 7/4. ill. 4/3.
Ötméteresből: 1/1. ill. 3/1.
Kipontozódott: Pál G. a 30. percben.
Az eredmény alakulása: 0-1, 1-2, 3-2, 4-3, 4-7, 5-8, 7-9, 10-9.

 

 

 

A 11. forduló további eredményei:

 

Debreceni VSE II. – KSI SE 8-11
ASI DSE – Szolnoki Dózsa VSC II. 19-9
Alfa SC-ESMTK – Ybl Water Polo Club 10-10
Dunakanyar Waterpolo – Racionet Honvéd II.

 

 

 

 

 

 

Fenyves Balázs, 2017.12.09.
(FOTO: Kakuk Dániel, archív)


< Vissza