A záró negyed döntött

Utolsó módosítás: 2017. október 29.

A foghíjas keret ellenére is hozták a három pontot az Eszterházy KESC férfi vízilabdásai.

 

Olyan dolgot tett az Eszterházy KESC férfi vízilabdacsapata, amit az idei bajnokságban még egyszer sem, egymás után másodjára hagyhatta el győztesen a medencét. Mindehhez az kellett, hogy a múlt heti, Dunakanyar Waterpolo elleni találkozó után, idegenben is megszerezze a három pontot az Alfa SC-ESMTK otthonában.

 

Alapvetően jó esélyekkel utazhattak a fővárosba Tóth Péter tanítványai, azonban azt nem lehetett figyelmen kívül hagyni, hogy nagyon sok játékosára nem számíthatott a vendégek szakvezetője. Ennél a pontnál térünk át tudósításunkban a hiányzók ismertetésére.

 

Ott kezdenénk mindent, hogy az egy hete piros lapot kapó Tóth Péter eltiltása miatt a sérült Szedmák Dávid ült a kispadon, egyfajta alkalmi edzőként. Nem utazott el a Kőér utcai találkozóra Jakab Damján, Bánhidy Attila, és a végleg cserés kiállítása miatt szintén eltiltott Szabó Erik. Ráadásul még a tüszős-mandulagyulladással bajlódó Szurgent Máriót is csak „biztonsági tartalékként" írták be a jegyzőkönyvbe, hogyha komoly baj lenne a vízben, ő is be tudjon szállni.

Ilyen előjelekkel, és nehézségekkel kezdődött tehát az OB I/B-s pontvadászat ötödik fordulója. No meg két hazai találattal. Jobban kezdett az Alfa SC-ESMTK, de szerencsére még a nagyszünetet megelőzően, sikerült megfordítani az eredményt. Egészen pontosan huszonhét másodperccel a félidő vége előtt, Nagy Richárd fejezett be jól egy emberelőnyt.

 

A fordítás értelem szerint, meghozta az egyetemisták kedvét, ám még a harmadik negyed is rendkívül kiegyenlített játékot hozott. Aztán elérkezett az utolsó felvonás, amely 6-5-ös egri vezetésről indult, és zsinórban három EKESC-találatot hozott. A végjátékra kialakult négygólos előny pedig már elegendőnek bizonyult a győzelemhez.

 

 

Mestermérleg:

 

Tóth Péter: - Nem volt könnyű meccs, de nagyon fontos volt számunkra, hogy behúzzuk. Jól ment a hátsó alakzatnak, pedig erős centerekkel rendelkezett az ellenfél. Jól működött a zónavédekezésünk, és ez megadta az alapot. Összességében jól jöttünk ki az összecsapásból, ezért elégedett lehetek.


 

 

 

A mérkőzés jegyzőkönyve:


OB I/B, férfiak, B-csoport, 5. forduló
Alfa SC-ESMTK – Eszterházy KESC
6-10 (2-0, 1-4, 2-2, 1-4)
Budapest, Kőér utca, V.: Kollár Gy., Besenyei R.
EKESC: BENEDEK SZ. – Nagyváradi, Bognár B., MATA 3, VINCZE B. 2, NÉMETHY, NAGY R. 2. Cs.: MOLNÁR A. 1, Farczádi, Szurgent, Halmos P. 1, Pál G. 1. Edző: Szedmák Dávid.
Gól – emberelőnyből: 4/1. ill. 10/3.
Ötméteresből: 3/2. ill. –
Kipontozódott: Zsebők a 29. percben.
Az eredmény alakulása: 2-0, 2-1, 3-1, 3-4, 4-5, 5-5- 5-9, 6-9, 6-10.

 

 

 

Az 5. forduló további eredményei:


Ybl Water Polo Club – Racionet Honvéd II. 14-5
Dunakanyar Waterpolo – Swietelsky Békéscsaba 9-11
Debreceni VSE II. – Szolnoki Dózsa VSC II. 15-8
ASI DSE – KSI SE 13-25

 

 

 

 

 

 

Fenyves Balázs, 2017.10.29.
(FOTO: Kakuk Dániel, archív)


< Vissza