Bennmaradtunk!

Utolsó módosítás: 2019. május 12.

A MAFC magabiztos legyőzése végül a jövő évre is OB I/B-s tagságot jelentett.

 

Szombaton az utolsó fordulójához érkeztünk a 2018/2019-es másodosztályú szezonnak, legalábbis annak alsóházi rájátszásának. Az Eszterházy SC soha nem látott nehézségekkel kezdhette el záró fellépését, hiszen a biztos bennmaradás kiharcolásához nem csak három pontra volt szüksége, de még egy másik találkozónak is jól kellett alakulnia.

 

Kezdjük utóbbival, szerencsére a Békéscsaba nem tudta legyőzni a vendég Hódmezővásárhely alakulatát, ami azt jelentette, hogy megmaradt a forduló előtti hárompontos különbség, vagyis a mieinknek ezek után már csak azt kellett megoldaniuk, hogy valahogyan legyőzzék a már biztos kieső MAFC gárdáját.

 

Erre egyébként meglehetősen komoly esélyei voltak az egrieknek, mivel a nullapontos rivális egyetlen cserével, a játékos-edzővel érkezett a Bitskey-uszodába. Mindezekből kiindulva, sejthető volt, hogy erőben jobban fogják bírni az egyetemisták. Nem is történt más, mint amit vártunk, Tóth Péter legénysége fokozatosan lépett el egyre inkább ellenfelétől.

 

Az utolsó felvonás legelején Varga Márk harmadik találatával már 13-3-nál tartottunk, a kétszámjegyű különbség pedig végérvényesen eldöntötte a találkozó sorsát. Ezzel együtt a bennmaradás kérdését is, mivel a Békéscsabát jobb gólaránnyal megelőzve, nem kell osztályozót játszania a végül tizennyolcadikként záró Eszterházy SC-nek, amely együttes így jövőre is a másodosztályban szerepelhet.

 

Mestermérleg:

 

Tóth Péter: - Nem mondhatnám, hogy túlzottan sikeres szezonon vagyunk túl, sőt, a megalakulásunk óta eltelt tizenkét év alatt ez az év volt a legnehezebb. Örülök neki, hogy győzelemmel tudtuk befejezni az idei bajnokságot, de, hogy mennyire nem voltunk könnyű helyzetben, azt jól mutatja, hogy Békéscsabán is jól kellett alakulnia a velünk párhuzamosan futó mérkőzésnek. Megvan a bennmaradás, nyáron pedig azon kell dolgoznunk, hogy ne kerüljünk még egyszer ilyen nehéz helyzetbe.


 

 

 

A mérkőzés jegyzőkönyve:


OB I/B, férfiak, rájátszás, alsóház, 6. forduló
Eszterházy SC – MAFC 113
18-6 (4-1, 4-0, 3-2, 7-3)
Eger, Bitskey-uszoda, V.: Péter I., Sajben N.
EKESC: Benedek Sz. – Varga M. 4, Tomozi 1, Antal Á. 2, Nagyváradi, Némethy 1, Mata 3. Cs.: Jakab Damján, Halmos P. 3, Darmos R. 2, Ridzyk 2, Batki. Edző: Tóth Péter.
Gól – emberelőnyből: 4/1. ill. 2/0.
Az eredmény alakulása: 3-0, 3-1, 8-1, 8-2, 10-2, 10-3, 16-3, 16-4, 17-4, 17-5, 18-6.

 

 

 

Az alsóház 6. fordulójának további eredményei:


Swietelsky Békéscsaba – Hódmezővásárhelyi VSC 9-12
Szolnoki Dózsa VSC II. – Fehérvár VSE 14-15

 

 

 

 

 

 

Fenyves Balázs, 2019.05.12.
(FOTO: Balogh Tibor, archiv)


< Vissza