Bronzérmes férfi pólósok!

Fölényes budapesti győzelmével felállhatott a dobogóra az Eszterházy KFSC.

 

Kikapott a „bajnoki döntőn" a Békéscsaba, így nagy esély teremtődött az Eszterházy KFSC férfi vízilabdacsapata előtt, hogy az OB I/B felsőházi rájátszásának utolsó fordulójában dobogós helyet szerezzen.

 

A békéscsabai meccsen 7-4-re nyert az AVUS Szombathely, amivel bajnok lett, és mivel a BVSC II. is le tudta győzni a rivális Honvéd II-t, így egy egri siker a harmadik helyet jelentette volna a mieink számára. Csakhogy a szezon utolsó fellépése egyáltalán nem jelentett könnyű feladatot.

 

Emlékezhetünk, a Neptun VSC ellen a play-off negyedik körében, hazai pályán szenvedtek 10-8-as vereséget az egyetemisták, vagyis a fővárosi visszavágón is nehéz ütközetre számíthattunk. Ehhez képest végig Tóth Péter tanítványai domináltak a Tüzér utcában rendezett csörtén, ahol már a félidőben érezni lehetett, sok minden van ebben a találkozóban.

Féltávnál tehát két találatot kapott a vendég gárda, ellenben ötöt lőtt, ami azért is jelentett boldogságot, mert az elmúlt hetekben bizony rendre gondot okozott a gólszerzés. Ami aztán a harmadik negyedben következett, arra alighanem csak legmerészebb álmaikban gondoltak volna Benedek Szabolcsék.

 

Egy közte hármas etapot produkálva, egy játékrésszel a meccs vége előtt gyakorlatilag eldőlt az összecsapás, hiszen a plusz hatos előnyt nem nagyon lehetett elherdálni. Nem is okozott már gondot a befejező felvonás, amit mellesleg szintén megnyertek az egriek, megszerezvén ezzel az idei nagyon kiegyenlített és erős másodosztályú bajnokság bronzérmét. Tegyük hozzá, az egész éves teljesítményt tekintve, teljesen jogosan.

 

 

Mestermérleg:

 

Tóth Péter: - Nagyon jó napot fogtunk ki, és jól is játszottunk, de azért nem adták ingyen ezt a magabiztos győzelmet. Alaposan felkészültünk a mérkőzésre, megnéztük videón a hazai meccsünket, és szépen beleálltunk a védekezésbe. Mivel hátul stabilak voltunk, így elől is magabiztosabbak tudtunk lenni, és végre megérkeztek a gólok. Azt gondolom, nagyon nehéz és hosszú szezon van a hátunk mögött, és boldogok lehetünk, hogy sikerült felérnünk a dobogóra.

 


 

 

 

A mérkőzés jegyzőkönyve:


OB I/B, férfiak, rájátszás az 1-8. helyért, 8. forduló
Neptun VSC – Eszterházy KFSC
5-12 (1-2, 1-3, 1-4, 2-3)
Budapest, Tüzér utca, V.: Petik A., Marjay Zs.
EKFSC: BENEDEK SZ. – Mata 1, Baróthy 2, KOVÁCS CS T. 1, Nagyváradi 1, BÁNHIDY 1, NAGY R. 4. Cs.: Farczádi – Molnár A., Halmos P., Batki, Jakab Damján 2. Edző: Tóth Péter.
Gól – emberelőnyből: 7/1. ill. 6/2.
Ötméteresből: - ill. 1/1.
Kiállítva (végleg cserével): Zentai a 32. percben.
Az eredmény alakulása: 0-1, 1-2, 2-2, 2-9, 3-10, 5-11, 5-12.

 

 

 

A felsőház 8. fordulójának további eredményei:


BVSC-Zugló II. – Racionet Honvéd II. 14-11
Csabai Csirkefogók VK – AVUS Szombathely 4-7
Ceglédi VSE – ASI DSE 11-13

 

 

 

 

 

 

Fenyves Balázs, 2017.06.11.
(FOTO: Kakuk Dániel, archív)


< Vissza