Ceglédi siker a rangadón

Utolsó módosítás: 2018. április 29.

Első hazai rájátszás meccsén három góllal kapott ki az Eszterházy KESC.

 

Az alapszakasz ötödik helye után, két hete kezdődött el a 9-14. helyért zajló rájátszás az Eszterházy KESC férfi vízilabdacsapatának életében. Akkor a Neptun VSC otthonában győztesen, vagyis három ponttal kezdtek Tóth Péter legényei, így érkeztünk meg a play-off első hazai ütközetéhez.

 

A tabella alapján rangadóra készülhettünk, hiszen a fordulót megelőzően, a közvetlen a mieink mögött tanyázó Ceglédi VSE látogatott a hevesi megyeszékhelyre, egy győzelemmel ezért jó esély nyílt volna arra, hogy valamelyest leszakítsa riválisát az egyetemista alakulat.

Volna, ugyanis a találkozót a vendég csapat nyerte meg három góllal. Az első negyedben ugyan még a házigazda állt jobban, de a második felvonásban fordítottak a ceglédiek, és több találattal lógtak meg. A legtöbb gól a harmadik negyedben született (összesen nyolc, fele-fele elosztásban), de ekkor még mindig nem dőlt el az összecsapás sorsa.

 

Mégis jobban sikerült az utolsó játékrész a vizitáló együttesnek, így a találkozó vége nem alakulhatott izgalmasan. A vereségtől függetlenül tartják csoportjuk első helyét Pál Gergelyék, akik legközelebb jövő szombaton, az OSC második számú csapatát látják vendégül.


 

 

 

A mérkőzés jegyzőkönyve:


OB I/B, férfiak, rájátszás a 9-14. helyért, 2. forduló
Eszterházy KESC – Ceglédi VSE
9-12 (2-1, 1-4, 4-4, 2-3)
Eger, Termálfürdő, V.: Vörös V., Pásztor A.
EKESC: Benedek Sz. – Szabó E. 2, Bognár B., Mata L. 1, Nagyváradi 1, Némethy, Nagy R. 2. Cs.: Vincze B., Bánhidy, Halmos P., Sipos D., Jakab Damján 3, Pál G. Edző: Tóth Péter.
Gól – emberelőnyből: 8/1. ill. 6/2.
Kipontozódott: Juhász B. a 27., Ujházi a 28. percben.

 

 

 

A 2. forduló további eredményei:


A-Híd OSC-Újbuda II. – Racionet Honvéd II. 10-9
Neptun VSC – ASI DSE

 

 

 

 

 

 

Fenyves Balázs, 2018.04.29.
(FOTO: Kakuk Dániel, archív)


< Vissza