Drámai tavasznyitó

Utolsó módosítás: 2020. február 08.

Majdnem súlyos árat fizetett az Eszterházy SC egy komoly fegyelmezetlenségért.

 

Kis híján két hónap elteltével ugrott ismét medencébe tétmérkőzésen az Eszterházy SC másodosztályú férfi vízilabda együttese, a téli szünetet követően ugyanis ezen a hétvégén folytatódott az alapszakasz A-csoportjának küzdelemsorozata.

 

Az első 2020-as meccsen a Kaposvári VK II. csapata látogatott a hevesi megyeszékhelyre, és miután ősszel idegenben 13-11-es egri diadal született, így természetesen a visszavágón is kizárólag a három pont megszerzésével lehettünk elégedettek. Ennek ellenére nem akármilyen találkozót láthattak azok, akik szombat délben ellátogattak az Egri Temrálfürdőbe.

 

A meccset a vendégek kezdték jobban, hiszen rögtön sikerült vezetést szerezniük, majd az egyenlítést követően, megint ők álltak jobban. Az első negyed végén azonban hazai előnynél jártunk, sőt, a második etap is jól indult, hiszen 4-2-nél már közte kettőnél jártunk. Igen ám, csakhogy a tizenegyedik percben váratlan dolog történt.

Kezdjük ott, hogy a napokban sikerült leigazolni a fővárosban tanuló, de egyébként egri nevelésű Mező Ádámot, akinek bemutatkozó mérkőzése nem igazán alakult túl jól. Gondolunk itt arra, hogy egy kaposvári támadásnál kiállították őt a játékvezetők, amit a fiatal pólós egy víz feletti ütéssel nyugtázott. A szabályok világosak ilyen esetekben, így teljesen jogosan jött brutalitásért a végleg, csere nélküli kiállítás, ami automatikus vendég büntetőt, és hazai szempontból négyperces emberhátrányt hozott. A Kaposvár persze köszönte szépen, ezidő alatt összesen négy gólt lőtt, egyet sem kapott, így már a vizitáló fél ment kettővel.

 

Amint letelt a hosszú büntetés, még azonos létszámnál is betaláltak a somogyiak, 7-4-es vezetésük birtokában pedig érezni lehetett, alaposan meg kell szenvedni a győzelemért. Szerencsére nem esett kétségbe a házigazda, amely folyamatosan dolgozta le hátrányát, majd a harmadik negyed második felénél az akkor ötödik gólját szerző Hertzka Olivér révén már ismét vezetni tudott (8-7).

 

A végjáték ennek ellenére sem alakult egyértelműen. Habár 10-8-nál közel kerültek a sikerhez Batki Bencéék, egy buta gól miatt, egészen az utolsó pillanatokig izgulni kellett. Szerencsére a meccset záró kaposvári akció már nem tartogatott komolyabb veszélyt, vagyis nagy nehezen sikerült kiharcolni a győzelmet, és az ezzel járó nagyon fontos három pontot.

 

 

Mestermérleg:

 

Tóth Péter: - Elég kaotikusra sikerült az első tavaszi meccsünk. Ezen a szinten egyszerűen nem szabad megengedni magunknak olyan fegyelmezetlenséget, hogy ilyen buta négyperces emberhátrányba kerülünk, mert itt nincsenek hatalmas különbségek. Rosszkor történt mindez, hiszen 4-2-re vezettünk, viszont a kaposváriak jól jöttek ki a szituációból, innen pedig érezhető volt, hogy végig szoros lesz a meccs. A lényeg, hogy begyűjtöttük a három pontot, de bízom benne, a folytatásban jobb teljesítményre is képesek leszünk.


 

 

 

A mérkőzés jegyzőkönyve:


OB I/B, férfiak, A-csoport, 12. forduló
Eszterházy SC – Kaposvári VK II.
10-9 (3-2, 2-5, 4-1, 1-1)
Eger, Termálfürdő, 20 néző.
V.: Bereczki M., Csapliczky Zs.
EKESC: Jászberényi – Antal Á. 1, Tomozi, Mata 1, Rozsnyay, NÉMETHY R. 2, HERTZKA O. 5. Cs.: Mező Á., KOVÁCS CS. T. 1, Zoufal, Dudinszky, BATKI. Edző: Tóth Péter.
Gól – emberelőnyből: 5/4. ill. 9/0.
Négyperces emberelőnyből: - ill. 4/3.
Ötméteresből: 3/3. ill. 4/4.
Kipontozódott: Antal Á. a 23., Csima a 27., Rozsnyay a 29. percben.
Kiállítva (végleg, csere nélkül): Mező Á. a 11. percben.
Az eredmény alakulása: 0-1, 1-2, 4-2, 4-7, 8-7, 8-8, 10-8, 10-9.

 

 

 

A 12. forduló további eredményei:


KSI SE – FTC Telekom II. 14-4
Budapesti Honvéd SE II. – Vasas SC II. 9-12
Tatabányai Vízmű SE II. – Dunakanyar Waterpolo 11-15
Fehérvár VSE – Ybl Water Polo Club 10-14

 

 

 

 

 

 

Fenyves Balázs, 2020.02.08.
(FOTO: Szántó György, archív)


< Vissza