Egerben is nyert a DVSE

Utolsó módosítás: 2017. december 17.

Nem sikerült a szép évzárás az Eszterházy KESC férfi vízilabdásainak.

 

Október közepén 10-7-es vereséget szenvedett a Hajdúságban Tóth Péter együttese, ezért a 2017-es esztendő utolsó bajnoki fellépésén mindenképpen visszavágott volna a szombat délutáni rivális Debreceni VSE II-nek.

 

Mégsem kezdődött jól a találkozó az Eszterházy KESC-nek, hiszen az első negyedben kizárólag a vendégek tudtak a kapuba találni. Elég nehezen akart megtörni a jég, több mint tizenegy perc után lőtte ugyanis első gólját a házigazda, de ezt követően sem sikerült valami eredményesen játszani.

 

A már említett debreceni összecsapás félidejében 7-1-es hazai vezetés szerepelt a táblán, és igazából az egri visszavágón is csak egy kicsivel álltak jobban az egyetemisták. Három góllal ugyan kevesebbet kaptak féltávhoz érve, de az egyetlen szerzett találat megmaradt, amivel feltétlen kezdeni kellett valamit a folytatásban.

A harmadik felvonás elején még igazából nem sikerült nagyon közelebb férkőzni, de Vincze Bence beállítása jó húzásnak bizonyult (kár, hogy nem jött hamarabb). Az egriek kilencese, valamint Bognár Bence együtt háromszor is meg tudtak villanni, az utolsó játékrészt ezért már csak minimális hátrányról kezdte az EKESC.

 

Három perccel a vége előtt aztán Nagy Richárd révén az egyenlítés is összejött (7-7), de ekkor már elég érdekes

dolgok történtek a medencében, és főként annak partján. Kezdjük azzal, hogy összesen három egri játékos fejezte be hamarabb a mérkőzést három-három személyi hibájának köszönhetően, de mindezt úgy, hogy a kilenc kiállításból nyolcat is labda nélküli ítéletet jelentett...

 

Elől sem tűnt könnyűnek a helyzet, mert center poszton Némethy Richárd szinte minden megmozdulását kontrafaultnak ítélte a (leginkább első személy miatt) „rettegett" Marjay Zsolt, Kovács Bence játékvezetői páros. A komoly ellenszélben pedig érezni lehetett, lehet, hogy nem bírja majd végig a házigazda.

 

Sajnos a megérzés be is igazolódott végül, hiszen 7-7 után két vendég találat következett, onnantól kezdve pedig a hazai csapatnak már szinte semmi. A végeredményt ugyan a triplázó Vincze Bence alakította ki, de ezzel együtt sem lehet sok örömünk az összecsapás után, a debreceniek második számú alakulata ugyanis oda-vissza megverte a fiainkat, így egyelőre nem sikerült előrelépni a negyedik, felsőházat jelentő helyre.

 

Mestermérleg:

 

Tóth Péter: - Nehéz mérkőzés volt, amelyen végig tapadtunk ellenfelünkre, a végén pedig, amikor utolértük őket, mégsem sikerült a magunk javára fordítani az állást. Sajnálom, mert sokat tettünk érte, de aki látta a meccset, az tisztában lehet vele, hogy nem csak az ellenféllel kellett megküzdenünk. A centerbe bejátszott labdák folyamatosan kontrával jöttek ki, és hát a három kipontozódás sem segítette a dolgunkat. Folytatjuk február végétől, most pihenünk egy kicsit, de január elejétől már újból indul a kemény munka.


 

 

 

A mérkőzés jegyzőkönyve:


OB I/B, férfiak, B-csoport, 12. forduló
Eszterházy KESC – Debreceni VSE II.
8-9 (0-2, 1-2, 4-2, 3-3)
Eger, Termálfürdő, 50 néző.
V.: Marjay Zs., Kovács B.
EKESC: Benedek Sz. – Szurgent 1, Pál G., Szabó E. 1, Mata, Némethy, Nagy R. 2. Cs.: Molnár A., Bánhidy, BOGNÁR B. 1, Halmos P., VINCZE B. 3, Jakab Damján. Edző: Tóth Péter.
Gól – emberelőnyből: 7/1. ill. 9/1.
Kettős emberelőnyből: - ill. 1/1.
Ötméteresből: 1/1. ill. –
Kipontozódott: Jakab Damján a 21., Mata a 29., Pál G. a 30. percben.
Az eredmény alakulása: 0-2, 1-2, 1-4, 2-5, 3-6, 5-6, 5-7, 7-7, 7-9, 8-9.

 

 

 

A 12. forduló további eredményei:


KSI SE – Dunakanyar Waterpolo 22-6
Szolnoki Dózsa VSC II. – Swietelsky Békéscsaba 11-12
Racionet Honvéd II. – Alfa SC-ESMTK 17-3
Ybl Water Polo Club – ASI DSE 12-7

 

 

 

 

 

 

Fenyves Balázs, 2017.12.17.
(FOTO: Szántó György)


< Vissza