Egyre nehezebb helyzetben

Utolsó módosítás: 2019. február 17.

Hazai környezetben sem ment az Eszterházy SC férfi vízilabdásainak.

 

Úgy tűnik, eddig a 2019-es év nagyon nem férfi csapataink éve. Az EKE-Eger-KOK kosárlabda együttese ötből öt vereséggel kezdett, az Eszterházy SC vízilabdásai pedig háromból három fiaskóval. Ezen a hétvégén csak utóbbi alakulat volt érdekelt, de sajnos egyáltalán nem javult a helyzet.

 

Tóth Péter tanítványai az első három tavaszi forduló során egyaránt idegenben szerepeltek, ahol, mint említettük, egyszer sem sikerült a pontszerzés. Ahogy a mondás tartja, annak a bizonyos jégnek a megtörésében bíztunk ezen a hétvégén, amikoris végre hazai környezetben láthattuk a fiúkat.

 

Kezdetben úgy is tűnt, meglehet az év első győzelme, hiszen, bár elég gólszegényen indult a Budapesti Honvéd SE II. elleni összecsapás, mégis 2-0-ra a házigazda tudott vezetni. A kapuban a szezon során második alkalommal a háromszoros olimpiai bajnok Szécsi Zoltán állt, aki ráadásul elsőként az első negyed utolsó percében nyúlhatott maga mögé a labdáért.

 

A folytatásban sem záporoztak a találatok, de még ennél is kiegyenlítettebbé vált a csata. Érezni lehetett, hogy egyáltalán nem szabad hullámvölgybe kerülni, mivel az könnyen eldöntheti a találkozó sorsát. Nos, a harmadik etap ezúttal megint nem sikerült jól, mivel négyszer is eredményes tudott lenni a fővárosi együttes, mialatt a mieink mindössze kétszer.

Az utolsó felvonás így aztán mínusz kettőről indult, és hogyha ez nem lett volna elég, még a játékvezetői felfogás sem kedvezett az Eszterházynak. Merthogy a center Némethy Richárdot már a harmadik játékrészben végleg cserével kiállították, majd a záró negyed közepén Varga Márkot, és Szécsi Zoltánt is. Mindemellett olykor hátborzongató ítéletek születtek.

 

A Honvéd persze, köszönte szépen, és kihasználta adódó lehetőségeit, ezért 5-9-nél gyakorlatilag eldőlt a három pont sorsa. Attól, hogy nem alakulhatott ki igazán szoros végjáték, még meg lehet dicsérni az egrieket, akik a pontmentés esélyének elveszítése után sem ültek le, és egészen az utolsó pillanatig elszántan játszottak.

 

Kár, hogy ez most sem párosult pontszerzéssel, ami azt jelenti, hogy idei negyedik mérkőzését is elveszítette a társaság. A helyzet pedig egyáltalán nem egyszerű, ugyanis az OB I/B-s alapszakasz utolsó négy fordulójából háromszor is vendégek lesznek Darmos Richárdék, az az egy szem hazai összecsapásuk pedig a listavezető, Kanizsa VSE ellen következhet, miközben az utolsó helyezett Szolnok eggyel kevesebbet játszva, továbbra is csak egyetlen meccsnyire marad le...


 

 

 

A mérkőzés jegyzőkönyve:


OB I/B, férfiak, A-csoport, 14. forduló
Eszterházy SC – Budapesti Honvéd SE II.
7-9 (2-1, 1-2, 2-4, 2-2)
Eger, Termálfürdő.
V.: Velki S., Jancsecz Gy.
EKESC: Szécsi – Kovács Cs. T., Antal Á., Varga M. 2, Mata, Némethy R. 1, Szabó E. 1. Cs.: Benedek Sz. – Ridzyk, Nagyváradi 1, Darmos R. 2, Tomozi B., Petrovai. Edző: Tóth Péter.
Gól – emberelőnyből: 8/3. ill. 8/5.
Kettős emberelőnyből: 1/1. ill. –
Ötméteresből: - ill. 1/1.
Kiállítva (végleg cserével): Némethy R. a 20., Varga M. és Szécsi a 28. percben.
Az eredmény alakulása: 2-0, 2-2, 3-2, 4-3, 4-6, 5-6, 5-9, 7-9.

 

 

 

A 14. forduló további eredményei:


ASI DSE – FTC-Telekom II. 9-9
Hódmezővásárhelyi VSC – Ybl Water Polo Club 9-13
Neptun VSC – Kanizsa VSE 9-17
Debreceni VSE II. – Szolnoki Dózsa VSC II.

 

 

 

 

 

 

Fenyves Balázs, 2019.02.17.
(FOTO: Balogh Tibor)


< Vissza