EKESC: kilencedik hely

Utolsó módosítás: 2018. május 21.

Megnyerték ceglédi rangadójukat férfi vízilabdásaink, így csoportjuk élén zártak.

 

Szezonbeli utolsó mérkőzésére készült a hétvégén vízbe ugró Eszterházy KESC férfi vízilabdacsapata, ráadásul azzal a tudattal vághattak neki aktuális összecsapásuknak Tóth Péter fiai, hogy győzelem esetén már senki sem előzheti meg őket.

 

Persze, azt, hogy senki sem előzhet, az OB I/B 9-14. helyéről döntő rájátszásának mezőnyét illeti, ahol ugyanakkor még egy fordulót lejátszanak a riválisok. Mivel a mieink ezt a játéknapot már korábban teljesítették, és sikeresen vették az OSC II. elleni, idegenbeli fellépést (8-5), valóban az idény utolsó meccse következhetett.

 

Nem túl jól kapta azonban el a fonalat a mérkőzés elején az egyetemista társaság, a házigazda Cegléd ugyanis viszonylag hamar 3-0-ás előnyre tett szert, ezért mindenképp változtatni kellett. Szerencsére a fiúk nem ijedtek meg a rossz starttól, a második negyed elején pedig meg is fordították az állást.

Innentől kezdve fej-fej mellett üldözték egymást a felek, legalábbis mindkét alakulat tudott még vezetni a találkozón. A hajrá mégis a mieinknek sikerült jobban. Az ismét fantasztikusan játszó, ezúttal is hét találatig jutó Vincze Bence vezetésével a végén már nem adott esélyt ellenfelének az EKESC.

 

A kétgólos győzelem azt is jelenti, hogy már matematikailag sem érhetik utol az egrieket, vagyis az utolsó forduló eredményeitől függetlenül, kilencedik helyen fejezték be a bajnokságot Bánhidy Attiláék.

 

 

Mestermérleg:

 

Tóth Péter: - Viszonylag jól játszottunk, de kellettek a cserék is, mert nem volt egyszerű meccs. Ez a Cegléd meg tudta verni a Kanizsát és a BVSC-t is, szóval jó erőkből álló ellenfél otthonába látogattunk. Jól működött a védekezésünk, elől is jól támadtunk, szóval sikerült szépen zárni az évet.


 

 

 

A mérkőzés jegyzőkönyve:

 

OB I/B, férfiak, rájátszás a 9-14. helyért, 5. forduló
Ceglédi VSE – Eszterházy KESC
11-13 (3-2, 4-3, 3-6, 1-2)
Cegléd, V.: Vogel G., Kovács S.
EKESC: Benedek Sz. – Szabó E. 1, Bognár B., Mata L., Nagyváradi 1, Némethy 1, Nagy R. 2. Cs.: Molnár A., Vincze B. 7, Halmos P., Jakab Damján 1, Pál G. Edző: Tóth Péter.
Gól – emberelőnyből: 6/1. ill. 9/1.
Ötméteresből: - ill. 4/3.
Kipontozódott: Juhász B. a 23. percben.
Az eredmény alakulása: 3-0, 3-4, 5-4, 5-5, 7-5, 8-6, 8-9, 9-9, 9-11, 10-13, 11-13.

 

 

 

Az 5. forduló további eredményei:


ASI DSE – Neptun VSC 8-9
Racionet Honvéd II. – A-Híd OSC-Újbuda II. 7-12

 

 

 

 

 

 

Fenyves Balázs, 2018.05.21.
(FOTO: Kakuk Dániel, archív)


< Vissza