Előzött az ASI

Utolsó módosítás: 2021. március 20.

Nem sikerült pontot szerezni a negyedik hely szempontjából fontos rangadón.

 

Hiába szerzett vezetést az ASI DSE elleni fővárosi rangadón az Eszterházy SC másodosztályú férfi vízilabdacsapata, 1-0 után rögtön fordítani tudtak a hazaiak, akik a megszerzett előnyt már nem is engedték ki a kezükből.

 

A negyedik hely megszerzése szempontjából fontos találkozót rendeztek az OB I/B tizenötödik fordulójában, hiszen a játéknap előtt ezt a pozíciót birtokló egriek a mögöttük három egységgel lemaradó budapestiekhez látogattak. A tabellán található távolság, valamint az őszi egymás elleni, 12-11-es ESC-siker miatt is izgalmas összecsapásra számíthattunk.

 

A már említett vezetőgólt a találkozón egyébiránt összesen négy találatig jutó, vagyis remek teljesítményt nyújtó Kompos Márton révén szerezték meg a mieink, innentől azonban sajnos nem sok mindennek örülhettünk. Az ASI zsinórban négy válasz nélküli eredményes támadással fordított, avagy folyamatosan növelte előnyét.

A folytatásban egyszer sikerült még valamennyire szorossá tenni a meccset, a második negyedben, 5-3-nál, ám ezek után tényleg nem sok esélyt hagyott a házigazda. Különbséget nézve, a holtpontot többszöri mínusz hatos állást követően, kevesebb, mint három perccel a vége előtt, 13-6-nál jegyezhettük fel, így még az is félő volt, hogy súlyos vereségbe szaladnak bele a Tóth-legények.

 

A végjátékot mégis szépen hozták le becsületből az egriek, akik egy 4-0-ás sorozattal zárták a mérkőzést. Ezzel együtt, bár elkerülte a csúnya végeredményt a vendég gárda, mégsem sikerült pontot szereznie a Kőér utcában, amivel az angyalföldiek nemhogy visszavágtak őszi verségükért, de háromgólos győzelmükkel, a jobb egymás elleni mutató miatt, meg is előzték az Eszterházy SC-t.


 

 

 

A mérkőzés jegyzőkönyve:

 

OB I/B, férfiak, 15. forduló
ASI DSE – Eszterházy SC
13-10 (3-1, 4-2, 3-2, 3-5)
Budapest, Kőér utca, zárt kapuk mögött.
V.: dr. Donauer M., Sikter R.
ESC: Kazsimér – Rozsnyay, Antal Á. 2, Mata 1, Kompos 4, Dudinszky 1, Sík B. 1. Cs.: Czanik – Sári A., Podlovics A., Nagyváradi 1, Batki, Némethy, Bukta. Edző: Tóth Péter.
Gól – emberelőnyből: 8/0. ill. 13/1.
Ötméteresből: 2/2. ill. 2/1.
Kipontozódott: Vincze M. a 28. percben.
Kiállítva (végleg cserével): Rozsnyay a 27. percben.
Az eredmény alakulása: 0-1, 4-1, 4-2, 5-2, 7-3, 7-4, 10-4, 10-6, 13-6, 13-10.

 

 

 

A 15. forduló további eredményei:

 

Hódmezővásárhelyi VSC – Neptun VSC 16-6
VIWA-második.ker – Ybl Water Polo Club 11-7
Dunakanyar Waterpolo – AVUS Szombathely 4-14
Oázis SC – Ceglédi VSE
Fehérvár VSE – Kanizsa VSE

 

 

 

 

 

 

Fenyves Balázs, 2021.03.20.
(FOTO: Balogh Tibor)


< Vissza