Ez még hiányozni fog

Zsinórban második vereségével kisebb hullámvölgybe került az Eszterházy KFSC.

 

Úgy tűnik, a szombathelyi 7-4-es vereség hagyott nyomot az Eszterházy KFSC férfi vízilabdásaiban. Úgy tűnik, hiszen egy héttel az OB I/B felsőházi rájátszásának első egri vereségét követően, még mindig nem úgy működött támadójáték, mint ahogyan az elvárható lenne, vagy legalábbis ahogyan korábban megszoktuk a fiúktól.

 

Az eddigi eredményekből kiindulva, egy kicsit csalóka volt, hogy a szombat délelőtti rivális Neptun VSC a csoport sereghajtója, vagyis a nyolcadik pozícióból várhatta az összecsapást, hiszen korábban is bizonyította már Beszédes Csaba együttese, hogy komoly játékerőt képvisel ebben a mezőnyben.

 

Ettől függetlenül a hazai pálya, valamint az az örömteli tény, miszerint minden egri játékos ott lehet a medencében, a mieink sikerét jósolta. Így is kezdődött a találkozó, a több hét után visszatérő Bánhidy Attila két emberelőnyös találatával sikerült is vezetést szerezni. Egészen pontosan két alkalommal is, hiszen a két gól között érkezett egy fővárosi is.

Innentől kezdve viszont egyre többet hibázott támadásban az EKFSC, amit előbb utóbb büntetett a Neptun. A félidő vége előtt ugyan még sikerült visszavenni a vezetést (5-4), de ami a térfélcsere után következett, arra nem sokan számítottunk. A budapestiek sorozatban három találatot szereztek, amivel először alakult ki egynél nagyobb különbség a felek között (5-7).

 

Itt pedig már érezni lehetett, baj is lehet a végén. Mint utóbb kiderült, bizony lett is bőven. A második félidőben egészen egyszerűen semmire nem ment elől a házigazda. Hogyha nincs Kovács Cs. Tamás két szemfüles megoldása, akkor sokkal hamarabb is eldőlhetett volna az ütközet, ám sajnos ez sem sokat ért.

 

A kéksapkások közvetlenül a végjáték előtt hárommal léptek meg, itt pedig már mindenki érezte, nem fog összejönni a pontmentés sem. A mérkőzés vége még hozott némi parázs jelenetet a rivális kapuja előtt (amiből a vízben páros, végleg cserés kiállítás született, a partról pedig reklamálás miatt még egy), de ezzel szépen lassan lehiggadtak a kedélyek.

 

Mindettől függetlenül elég mérges és csalódott egri arcokat lehetett felfedezni a meccs után, ami nem is csoda, fontos pontokat hagyott veszni a társaság, ami bizony a végelszámolásnál még nagyon, de nagyon hiányozhat...

 

Mestermérleg:

 

Tóth Péter: - Tudtam előre, hogy nem lesz ez könnyű mérkőzés, még akkor sem, hogyha a Neptun a nyolcadik helyről várhatta az összecsapást. Sajnos elég bután játszottunk, habár az első két negyedben még nem volt komoly gond. A harmadik játékrészben viszont jött egy elég kemény hullámvölgy, amibe alaposan belezavarodtunk. Nagyon sok emberelőnyt hagytunk kihasználatlanul, sok rossz megoldást választottunk az ellenfél kapuja előtt. Az biztos, hogy ez a három pont még hiányozni fog, mert minden hazai mérkőzésünket szerettük volna megnyerni. Kicsit most úgy érzem, a fejekben kell rendet tenni, és akkor egy hét múlva az ASI vendégeként újra eredményesek lehetünk.

 


 

 

 

A mérkőzés jegyzőkönyve:


OB I/B, férfiak, rájátszás az 1-8. helyért, 4. forduló
Eszterházy KFSC – Neptun VSC
8-10 (2-3, 3-1, 1-3, 2-3)
Eger, Termálfürdő, 100 néző.
V.: Bene P., Csanádi Zs.
EKFSC: Benedek Sz. – Kovács Cs. T. 2, Bognár B., Molnár A., BÁNHIDY 2, SZEDMÁK 1, Nagy R. Cs.: Mata L. 1, Nagváradi, Halmos P., Petrovai 1, Jakab Damján 1, Baróthy. Edző: Tóth Péter.
Gól – emberelőnyből: 11/4. ill. 6/1.
Ötméteresből: - ill. 2/1.
Kipontozódott: Dobricza a 31. percben.
Kiállítva (végleg cserével): Halmos P., Molnár Á. és Ludányi K. a 32. percben.
Az eredmény alakulása: 1-0, 2-1, 2-3, 3-4, 5-4, 5-7, 6-7, 6-9, 7-9, 7-10, 8-10.

 

 

 

A felsőház 4. fordulójának további eredményei:


ASI DSE – Ceglédi VSE 13-15
Racionet Honvéd II. – BVSC-Zugló II. 9-17
AVUS Szombathely – Csabai Csirkefogók VK 9-9

 

 

 

 

 

 

Fenyves Balázs, 2017.05.13.
(FOTO: Kakuk Dániel)


< Vissza