Fontos pontok mentek el

Egyre nagyobb bajba kerül az Eszterházy SC férfi vízilabdacsapata.

 

Legutóbb arról számoltunk be az Eszterházy SC másodosztályú férfi vízilabda együttesének vonatkozásában, hogy az alsóházi rájátszást vereséggel kezdte. A Fehérvár VSE elleni hazai meccs egyáltalán nem alakult jól, miután azonban újabb egri mérkőzés szerepelt a programban, nem igen volt más választása a társaságnak, nyernie kellett.

 

Vagyis kellett volna. Tudniillik a Swietelsky Békéscsaba elleni találkozón már mindenképpen három pont reményében ugrottak medencébe a mieink. Az OB I/B-s bajnokság alsóházában az utolsó kettő helyezett izgulhat, hiszen, a huszadik pozícióban záró alakulat kiesik, a tizenkilencedik pedig osztályozó mérkőzést játszik az OB II. második helyezettjével.

Nos, jelenlegi állást nézve, a hétvégi 7-7 után már utóbbi kategóriába tartoznak Tóth Péter tanítványai, mivel az újabb hazai pontvesztéssel az utolsóelőtti pozícióba csúsztak vissza. Pedig jól kezdte a meccset a házigazda, amely már 4-1-re is vezetett, a folytatás mégis szorosan alakult.

 

A vége döntetlent hozott, ami nem csak a veszélyes zónába történő visszacsúszás miatt aggasztó, hanem, mert a play-offból hátralévő négy összecsapásból háromszor is idegenben kell vízbe ugrani. Elnézve pedig az egriek 2019-es formáját, nagyon nehéz négy találkozóra lehet számítani, hogy sikerüljön kiharcolni a bennmaradást.


 

 

 

A mérkőzés jegyzőkönyve:


OB I/B, férfiak, rájátszás, alsóház, 2. forduló
Eszterházy SC – Swietelsky Békéscsaba
7-7 (2-1, 2-1, 2-2, 1-3)
Eger, Termálfürdő, V.: Marnitz M., Tóth I.
EKESC: Benedek Sz. – Antal Á., Jakab Damján 2, Varga M., Mata L., Némethy 1, Szabó E. 2. Cs.: Nagyváradi, Darmos R., Kovács Cs. T. 1, Ridzyk 1. Edző: Tóth Péter.
Gól – emberelőnyből: 10/1. ill. 8/1.
Kiállítva (végleg cserével): Páll B. a 14. percben.
Az eredmény alakulása: 1-0, 1-1, 4-1, 4-3, 5-3, 6-4, 6-6, 7-6, 7-7.

 

 

 

Az alsóház 2. fordulójának további eredményei:


Szolnoki Dózsa VSC II. – MAFC 113 20-10
Fehérvár VSE – Hódmezővásárhelyi VSC 10-10

 

 

 

 

 

 

Fenyves Balázs, 2019.04.07.
(FOTO: Balogh Tibor, archív)


< Vissza