Fontos pontok mentek el

Utolsó módosítás: 2019. április 07.

Egyre nagyobb bajba kerül az Eszterházy SC férfi vízilabdacsapata.

 

Legutóbb arról számoltunk be az Eszterházy SC másodosztályú férfi vízilabda együttesének vonatkozásában, hogy az alsóházi rájátszást vereséggel kezdte. A Fehérvár VSE elleni hazai meccs egyáltalán nem alakult jól, miután azonban újabb egri mérkőzés szerepelt a programban, nem igen volt más választása a társaságnak, nyernie kellett.

 

Vagyis kellett volna. Tudniillik a Swietelsky Békéscsaba elleni találkozón már mindenképpen három pont reményében ugrottak medencébe a mieink. Az OB I/B-s bajnokság alsóházában az utolsó kettő helyezett izgulhat, hiszen, a huszadik pozícióban záró alakulat kiesik, a tizenkilencedik pedig osztályozó mérkőzést játszik az OB II. második helyezettjével.

Nos, jelenlegi állást nézve, a hétvégi 7-7 után már utóbbi kategóriába tartoznak Tóth Péter tanítványai, mivel az újabb hazai pontvesztéssel az utolsóelőtti pozícióba csúsztak vissza. Pedig jól kezdte a meccset a házigazda, amely már 4-1-re is vezetett, a folytatás mégis szorosan alakult.

 

A vége döntetlent hozott, ami nem csak a veszélyes zónába történő visszacsúszás miatt aggasztó, hanem, mert a play-offból hátralévő négy összecsapásból háromszor is idegenben kell vízbe ugrani. Elnézve pedig az egriek 2019-es formáját, nagyon nehéz négy találkozóra lehet számítani, hogy sikerüljön kiharcolni a bennmaradást.


 

 

 

A mérkőzés jegyzőkönyve:


OB I/B, férfiak, rájátszás, alsóház, 2. forduló
Eszterházy SC – Swietelsky Békéscsaba
7-7 (2-1, 2-1, 2-2, 1-3)
Eger, Termálfürdő, V.: Marnitz M., Tóth I.
EKESC: Benedek Sz. – Antal Á., Jakab Damján 2, Varga M., Mata L., Némethy 1, Szabó E. 2. Cs.: Nagyváradi, Darmos R., Kovács Cs. T. 1, Ridzyk 1. Edző: Tóth Péter.
Gól – emberelőnyből: 10/1. ill. 8/1.
Kiállítva (végleg cserével): Páll B. a 14. percben.
Az eredmény alakulása: 1-0, 1-1, 4-1, 4-3, 5-3, 6-4, 6-6, 7-6, 7-7.

 

 

 

Az alsóház 2. fordulójának további eredményei:


Szolnoki Dózsa VSC II. – MAFC 113 20-10
Fehérvár VSE – Hódmezővásárhelyi VSC 10-10

 

 

 

 

 

 

Fenyves Balázs, 2019.04.07.
(FOTO: Balogh Tibor, archív)


< Vissza