Gólszegény rajt

Utolsó módosítás: 2020. szeptember 26.

Öt kapott gólra csupán néggyel tudott válaszolni az Eszterházy SC férfi vízilabdacsapata.

 

Ahogyan a héten már jeleztük, szombat kora délután kezdte a 2020/2021-es bajnoki szezont az Eszterházy SC másodosztályú férfi vízilabda együttese, méghozzá a Hódmezővásárhelyi VSC elleni összecsapással.

 

A találkozó helyszínéül szolgáló Egri Termálfürdő egyelőre nyitott, hetes medencéje igazi őszi időjárással várta a csapatokat, az elmúlt hetek késő nyári hangulatára ezúttal semmi nem emlékeztetett. A szomorú idő mintha az eredményességre is rányomta volna a bélyegét, hiszen mindkét fél meglehetősen ritkán tudott ellenfele kapujába találni.

 

A meccs rajtja egyébiránt egyértelműen az alföldieknek sikerült jobban, ugyanis csak 3-0-ás hódmezővásárhelyi vezetés után tudtak a mieink gólt szerezni. Némethy Richárd center megvillanására majdnem tizenöt percet kellett várni, ami a szezon első egri találatát jelentette.

Ezt követően, úgy tűnt, hamar magukra találnak az egyetemisták, legalábbis a harmadik negyed legelején már 3-3-nál tartottunk. Ahelyett azonban, hogy megfordította volna az eredményt a házigazda, ismét a csongrádiak percei következtek, és ismét elhúztak kettővel.

 

Az utolsó felvonás is mínusz kettes állásról kezdődhetett, amiből a hátralévő időben már csak egyet sikerült lefaragniuk Bukta Szilárdéknak. Sajnálhatjuk, pláne a sok kimaradt emberelőnyt, és azt a két büntetőt, amelyek értékesítésével akár fordított eredmény is születhetett volna. Így viszont elsőre vereség jutott az Eszterházy SC-nek, amely társaság egy hét múlva az AVUS Szombathely elleni, hazai fellépés során javíthat.

 

 

Mestermérleg:

 

Tóth Péter: - Nagyon gyengén játszottunk, kihagytunk két ötméterest, rengeteg komoly helyzetet, köztük legalább öt egy az egyes ziccert. Ez van sajnos, látszik, hogy régen nem játszottunk tétmérkőzést. A baj mégis az, hogy ennél csak nehezebb ellenfeleink lesznek, úgyhogy össze kell szednünk magunkat.


 

 

 

A mérkőzés jegyzőkönyve:


OB I/B, férfiak, 1. forduló
Eszterházy SC – Hódmezővásárhelyi VSC
4-5 (0-1, 1-2, 2-2, 1-0)
Eger, Termálfürdő.
V.: Kollár Gy., Csizmadia Zs.
ESC: Kazsimér – Tomozi, Kompos 1, Mata, Szőke Á. 1, Bukta 1, Sík. Cs.: Antal Á., Sári, Kovács Cs. T., Batki, Némethy 1. Edző: Tóth Péter.
Gól – emberelőnyből: 7/0. ill. 9/3.
Ötméteresből: 2/0. ill. –
Az eredmény alakulása: 0-3, 3-3, 3-5, 4-5.

 

 

 

Az 1. forduló további eredményei:


Ceglédi VSE – Fehérvár VSE 9-14
Kanizsa VSE – AVUS Szombathely 9-8
Neptun VSC – Dunakanyar Waterpolo 10-16
VIWA-második.ker – ASI DSE 7-11
Ybl Water Polo Club – Oázis SC 18-6

 

 

 

 

 

 

Fenyves Balázs, 2020.09.26.
(FOTO: Balogh Tibor, archív)


< Vissza