Győzelemmel felérő iksz

Utolsó módosítás: 2021. április 11.

A végén a három pontért támadhattak férfi pólósaink, ám maradt az Ybl elleni remi.

 

Amennyiben a szívünkre tesszük a kezünket, valószínűleg nem sokan gondoltuk volna előzetesen, hogy sok babér teremhet az Eszterházy SC férfi vízilabda együttesének szombat délben, amikoris az OB I/B-s bajnokság harmadik helyezettjének otthonában ugrott medencébe.

 

Az Ybl Water Polo Club már a szezon eddigi részében is bizonyította, hogy kiváló csapat hírében áll, a mieink pedig ezt saját bőrükön is érezhették az őszi 12-10-es hazai vereség alkalmával. Persze, nincs olyan sportember, aki felemelt kézzel állna hozzá az előtte álló feladathoz, így természetesen az egyetemisták is elszántan, jó eredményben bízva vághattak neki a meccsnek.

 

A jó hozzáállás, és a kiváló küzdőszellem már a találkozó elején kifizetődni látszott, hiszen, bár a fővárosiak szereztek vezetést, mégis viszonylag hamar sikerült megfordítani az állást. Ezek után is maradt változatos az összecsapás, kis túlzással felváltva álltak jobban a felek.

Azt is meg kell jegyezni, hogy miután mindkét oldalon jól szuperáltak a hátsó alakzatok, emellett a kapusok is jó százalékban védtek, kevés találat esett. A harmadik negyed vége előtt mindenesetre Sík Bence jóvoltából ismét a mieink álltak jobban (6-7), más kérdés, hogy ekkor még nem tudtuk, a mérkőzés utolsó vendég gólja született meg.

 

Aki kizárólag ebből a mondatból indulna ki, az most bizonyára megrázná a fejét, hogy ezzel akkor ennyi volt, de szerencsére továbbra is remekül működött a Kazsimér Huba által vezényelt ESC-védelem. Az Ybl így a hátralévő időben mindössze egyszer tudott eredményes lenni, és, hogyha fél minutummal a végső dudaszó megszólalása előtt emberelőnyben gólt tudott volna szerezni Tóth Péter csapata, akkor még a győzelem is összejöhetett volna. Bosszankodni ezzel együtt sem kell, sőt! A dobogós otthonából elrabolt pont különösen értékes, ami még sokat érhet a végelszámolásnál.

 

 

Mestermérleg:

 

Tóth Péter: - Eléggé változatos mérkőzést játszottunk a nagyon jó erőkből álló Ybl otthonában, és, ha azt nézem, hogy emellett a legvégén mindkét csapatnak megvolt a lehetősége, hogy megnyerje a meccset, akkor igazságosnak gondolom a döntetlent. Fontos, hogy pontot tudtunk szerezni, ami félid-meddig győzelemmel felérő reminek nevezhető. Jól játszottunk, a küzdőszellem is dicséretes, úgyhogy tényleg nagyon pozitívan utazhatunk haza.


 

 

 

A mérkőzés jegyzőkönyve:

 

OB I/B, férfiak, 17. forduló
Ybl Water Polo Club – Eszterházy SC
7-7 (4-3, 2-2, 0-2, 1-0)
Budapest, Komjádi-uszoda, zárt kapuk mögött.
V.: Duray A., Csizmadia Zs.
ESC: KAZSIMÉR – Rozsnyay, Antal Á., Mata 1, Kompos, NÉMETHY R. 3, Sík B. 1. Cs.: Szilágyi M., Dudinszky, Nagyváradi, Batki, BUKTA 2, Szőke Á. Edző: Tóth Péter.
Gól – emberelőnyből: 10/0. ill. 12/4.
Kipontozódott: Antal Á. 28., Dudinszky a 30. percben.
Az eredmény alakulása: 1-0, 1-2, 4-2, 4-4, 5-4, 6-5, 6-7, 7-7.

 

 

 

A 17. forduló további eredményei:

 

VIWA-második.ker – Ceglédi VSE 16-10
Hódmezővásárhelyi VSC – Dunakanyar Waterpolo 13-10
ASI DSE – Neptun VSE 12-10
Fehérvár VSE – AVUS Szombathely 13-15
Oázis SC – Kanizsa VSE 17-22

 

 

 

 

 

 

Fenyves Balázs, 2021.04.10.
(FOTO: Balogh Tibor)


< Vissza