Győztes rajt a rájátszásban

Utolsó módosítás: 2018. április 15.

Pólósaink nagy csatában szerezték meg első győzelmüket a középházi play-offban.

 

Az alapszakasz lezárultáva szombat kora este ugrott újra vízbe az Eszterházy KESC férfi vízilabda együttese. Az ellenfél ezúttal az a Neptun VSC volt, amely társaságot már jól ismerhettük, hiszen az elmúlt évek során is rendre belefutottak a fiúk a fővárosi együttesbe.

 

Csalódottan, de győzelemre éhesen várták a találkozót a felek, mivel mindkét csapat inkább a felsőházi rájátszásban szeretett volna egymással találkozni. Nagyváradi Ádám bombával kezdődött a mérkőzés, melyre hamar jött is a válasz a hazaiak emberelőnyét követően.

 

A következő percekben az ellenfél tovább növelte előnyét, így az első negyed közepén már 3-1 állt az eredményjelzőn. A hátralévő időszak nem a kapusoknak kedvezett, ugyanis úgy potyogtak a gólok, mint fáról a dió. Sikerült visszajönni 4-4-re, ám a negyed végén ismét a Neptun ment el két találattal, így 6-4-es eredménnyel ért véget az első felvonás. Még a negyed vége előtt Mata Leventét látta súlyos szabálysértőnek a játékvezető, így végleg cserével kiállította.

A második játékrészben igazán elkezdett forrni a víz, az első egri támadás során ugyanis végleg cserés kiállításra jutott Némethy Richárd is, emiatt pedig egyetlen centerrel voltak kénytelenek végigjátszani a hátralévő időt az egyetemisták. Szinte fej-fej mellett haladtak a csapatok a második negyedben, aminek a végére fel tudott zárkózni a vendég gárda egyetlen gólra (9-8).

 

A harmadik negyedben Szabó Erik révén sikerült egyenlíteni, illetve megszerezni a vezető találatot, 9-10-nél ezért már a mieink álltak jobban. Hosszú gólcsend követte az egriek vezető gólját, de mivel a negyed végén a Neptun lőtt be egy emberelőnyt, megint iksznél jártunk.

 

Pár másodperccel aztán a játékrész vége előtt, Nagy Richárd a harmadik hibáját is összeszedte, így számára is véget ért a találkozó, majd ezt követően a kapuban álló Farczádi Balázs is a végleg cserés kiállítás sorsára jutott.

 

A nehézségek ellenére, a befejező játékrészben mégis sikerült több góllal ellépni, így nem volt kérdéses a győzelem, annak ellenére sem, hogy a végső dudaszó megszólalása előtt negyven másodperccel ismét egy találatra zárkózott fel a házigazda. Összességében egy parázs, fordulatos mérkőzésnek és végül egri győzelemnek lehettek szemtanúi a Tüzér utcába kilátogatók, bár a partról nem tűnt teljesen egyértelműnek, hogy a játékvezetők vízilabda mérkőzést vezettek.


 

 

 

A mérkőzés jegyzőkönyve:


OB I/B, férfiak, rájátszás a 9-14. helyért, 1. forduló
Neptun VSC – Eszterházy KESC
12-13 (6-4, 3-4, 1-2, 2-3)
Budapest, Tüzér utca, V.: Tordai G., Tóth I.
EKESC: Benedek Sz. - Nagyváradi Á. 1, Bognár B., Szabó E. 5, Mata L., Némethy, Nagy R. 3. Cs.: Farczádi - Molnár A., Vincze B. 3, Halmos P., Sipos D. 1, Jakab Damján, Pál G. Edző: Tóth Péter.
Gól - emberelőnyből: 14/4. ill. 14/4.
Kipontozódott: Kovács N., Földesi O., Nagy R.
Kiállítás (végleg cserével): Dobricza., Mata L., Némethy, Farczádi.
Az eredmény alakulása: 0-1, 3-1, 4-2, 4-4, 6-4, 8-6, 8-8, 9-8, 9-10, 10-10, 11-13, 12-13.

 

 

 

A középház 1. fordulójának további eredményei:


Ceglédi VSE - Racionet Honvéd II. 13-9
ASI DSE - A-Híd OSC-Újbuda II. 8-10

 

 

 

 

 

 

Farczádi Balázs, 2018.04.15.
(FOTO: Kakuk Dániel, archív)


< Vissza