Három gólon maradva

Utolsó módosítás: 2019. január 27.

Rosszul kezdődött a tavasz az Eszterházy SC férfi vízilabdacsapatának.

 

Több mint két negyed, egészen pontosan majdnem tizenhét perc kellett az Eszterházy SC férfi vízilabda gárdájának ahhoz, hogy megszerezze az év első bajnoki gólját, ami azt is jelenti egyben, hogy nem sikerült jól kezdeni az OB I/B-s pontvadászat tavaszi idényét.

 

A Hódmezővásárhely otthonában rendezett találkozón eleve nem jó előjelekkel ugorhatott medencébe Tóth Péter együttese, hiszen a maximálisan tizennégy nevezhető játékosból, mindössze tizenegyen utaztak el az alföldi városba, és sajnos, ahogyan fentiekben említettük, nem is sikerült jól elkapni a startot.

Amikor a center Némethy Richárd találatával végre megtört a jég, még mindig „csak" 4-1- állt az eredményjelzőn, vagyis a kései első gól ellenére, még volt lehetőség a fordításra. Sajnos azonban a későbbiekben sem sikerült feljavítani a támadójátékot, amit bizonyít az is, hogy sem emberelőnyből, sem ötméteresből nem tudta megtalálni az utat ellenfele kapujába az egri csapat.

 

Tomozi Bálint és Vincze Bence ugyanakkor még feliratkozhatott a góllövőlistára, de ez csak vékony vigasz, hiszen ennél többször nem rezdült a hazaiak hálója. A nyolc kapott találat még nem is akkora gond, ez idegenben abszolút vállalható, de miután elől nem sikerült megközelíteni ezt a számot, nem volt esély szoros végjátékra sem.


 

 

 

A mérkőzés jegyzőkönyve:


OB I/B, férfiak, A-csoport, 11. forduló
Hódmezővásárhelyi VSC – Eszterházy SC
8-3 (2-0, 2-0, 2-2, 2-1)
Hódmezővásárhely, V.: Pásztor A., ifj. Kádár J.
EKESC: Benedek Sz. – Antal Á., Szabó E., Varga M., Mata, Némethy 1, Tomozi 1. Cs.: Vincze B. 1, Nagyváradi, Ridzyk, Darmos R. Edző: Tóth Péter.
Gól – emberelőnyből: 6/2. ill. 7/0.
Ötméteresből: - ill. 1/0.
Kipontozódott: Antal Á. a 22. percben.
Az eredmény alakulása: 4-0, 4-1, 6-1, 6-2, 7-2, 7-3, 8-3.

 

 

 

A 11. forduló további eredményei:


Kanizsa VSE – ASI DSE 8-8
Budapesti Honvéd SE – Debreceni VSE II. 9-15
Ybl Water Polo Club – Szolnoki Dózsa VSC II. 18-9
FTC-Telekom II. – Neptun VSC 12-11

 

 

 

 

 

 

Fenyves Balázs, 2019.01.27.
(FOTO: Balogh Tibor, archív)


< Vissza