Három másodperc hiányzott

Utolsó módosítás: 2019. szeptember 21.

Közel állt a győzelemhez, de végül a pontszerzés sem lett meg az Eszterházy SC-nek.

 

Drámai módon indult a hétvége az egyetem sportcsapatainál, hiszen, ahogyan pénteken már beszámoltunk róla, az EKE-Eger-KOK férfi kosárlabda együttese nem akármilyen módon szenvedett vereséget Sopronban. Szombaton is folytatódtak a nem éppen hétköznapi események, amikor már az Eszterházy SC vízilabdásai ugrottak medencébe, a szezon során első alkalommal.

 

Az OB I/B A-csoportjában érdekelt alakulat első ellenfele a tavalyi másodosztályú bajnokság felsőházi rájátszásában negyedikként záró Ybl Water Polo gárdája volt, a sorsolás értelmében pedig idegenből kellett volna pontot, pontokat rabolni. Nem ígérkezett tehát könnyűnek a szezonnyitó, ennek ellenére remekül kezdtek Tóth Péter tanítványai.

 

Rögtön elsőre sikerült elhozni a labdát, és máris kiállítást harcoltak ki a vendégek, majd érkezett Mata Levente, aki az új évad első gólját szerezte. Ugyan nem sokkal később érkezett a fővárosi válasz, de ezt követően, zsinórban három egri találat következett. A támadásban Szabó Erik által vezényelt egyetemisták remekül védekeztek, mögöttük pedig kiváló teljesítményt nyújtott a nyáron igazolt hálóőr, az egri vízilabda sportban egyáltalán nem ismeretlen Jászberényi Gábor.

Az első félidő tehát tényleg kiválóra sikeredett, 1-4-re, majd 2-6-ra is el tudtak ugyanis húzni a mieink. Nagy kár a folytatásért. A harmadik negyedben sajnos kicsit beragadtak a fiúk, az Ybl ezt kihasználva, egy 5-0-ás sorozatot produkált, amivel először a meccsen át is vette a vezetést. Innentől érezni lehetett, a jó kezdés ellenére is nagyon keménynek ígérkezik a végjáték.

 

A harmadik etap legvégén mindenesetre Antal Ádám egalizált, majd Szabó Erik révén öt minutummal a vége előtt megint itt volt az előny (7-8). Igen ám, csakhogy a továbbiakban már egyszer sem sikerült mattolni a házigazda védelmét. Ellenben a budapestiek rögtön egyenlítettek, három másodperccel a végső dudaszó megszólalását megelőzően pedig a győztes tust is bevitték. Nagy kár érte, hiszen a látottak alapján a vereségnél mindenképp többet érdemelt volna az Eszterházy SC, így elsőre azonban most be kell érnünk azzal, hogy előre tekintve, reménykeltő produkcióval startolt el a társaság...

 

 

Mestermérleg:

 

Tóth Péter: - Sikerült jól kezdenünk, el is léptünk ellenfelünktől, aztán a végére elfogytunk. Jól játszottunk, ami bíztató a jövőre nézve, de sajnos a harmadik negyedbeli hullámvölgy megbosszulta magát, illetve egy kicsit rövid a kispadunk, ez is számíthatott. Nem rossz ez az eredmény idegenben, a tavalyi negyedik helyezett otthonában, egy pontot azonban megérdemeltünk volna.


 

 

 

A mérkőzés jegyzőkönyve:


OB I/B, férfiak, A-csoport, 1. forduló
Ybl Water Polo Club – Eszterházy SC
9-8 (2-4, 1-2, 4-1, 2-1)
Budapest, Komjádi-uszoda.
V.: Tordai G., Kun Gy.
EKESC: JÁSZBERÉNYI – Antal Á. 1, Mata L. 1, SZABÓ E. 3, Nagyváradi, Némethy R. 1, Hertzka O. 1. Cs.: Ridzyk, Tomozi B. 1, Rozsnyay, Dudinszky. Edző: Tóth Péter.
Gól – emberelőnyből: 5/4. ill. 6/3.
Ötméteresből: 2/2. ill. 2/2.
Kipontozódott: Mata L. a 25. percben.

Az eredmény alakulása: 0-1, 1-1, 1-4, 2-4, 2-6, 7-6, 7-8, 9-8.

 

 

 

Az 1. forduló további eredményei:

 

Fehérvár VSE – Tatabányai VSE II. 21-8
FTC-Telekom II. – Vasas SC II.
Kaposvári VK II. – Budapesti Honvéd SE II.
Dunakanyar Waterpolo – KSI SE

 

 

 

 

 

 

Fenyves Balázs, 2019.09.21.
(FOTO: Balogh Tibor, archív)


< Vissza