Három siker zsinórban

Utolsó módosítás: 2017. november 05.

Ezúttal az ASI DSE ellen hozta a három pontot Tóth Péter együttese.

 

A Dunakanyar Waterpolo és az Alfa SC-ESMTK után az ASI DSE ellen aratta sorozatban harmadik győzelmét az Eszterházy KESC másodosztályú férfi vízilabdacsapata. Érdekessége volt a találkozónak, hogy a két héttel korábban piros lap miatt eltiltott Tóth Péter edzőt Petrovai Márton helyettesítette a kispadon.

 

A szombat kora délután rendezett találkozón idén már a második volt, amit a sátortetővel ellátott egri strand hetes medencéjében rendeztek. A kezdés a fővárosiaknak sikerült jobban, az első negyed közepére viszont Bánhidy Attila, valamint Némethy Richárd jóvoltából sikerült a fordítás.

 

Innentől kezdve pedig csak a mieink vezettek. Iménti kijelentés nem teljesen igaz, mert ugyan a vendégek már egyszer sem álltak jobban, de egészen a harmadik felvonás hajrájáig minden egri találatra jött az angyalföldi válasz, ami minden esetben egyenlítést jelentett.

Ebben a periódusban aztán Mata Levente akciógólja törte meg a jeget, 7-5-nél így először állt egynél nagyobb különbség az eredményjelzőn. Az utolsó játékrész ugyan plusz kettes állásról kezdődhetett, de a folytatásban viszonylag hamar eldöntötték a három pont sorsát az egriek, ezért a végén már egyáltalán nem kellett izgulni.

 

 

Mestermérleg:

 

Tóth Péter: - Nem volt könnyű ez a mérkőzés sem, és ezt bizonyítja az is, hogy az utolsó negyedet még mindig csak kétgólos előnyben kezdhettük. A végén dőlt el tehát minden, de szerencsére a végén már nem kellett izgulni. Nagyon jól játszott Némethy Richárd, aki remekül centerezett és fontos akciógólokat szerzett, de szükség volt Benedek Szabolcs magabiztos kapusteljesítményére is. A lényeg, hogy nyertünk, hiszen a hazai meccseinket mindenképp hoznunk kell.


 

 

 

A mérkőzés jegyzőkönyve:


OB I/B, férfiak, B-csoport, 6. forduló
Eszterházy KESC – ASI DSE
12-8 (3-3, 2-2, 3-1, 4-2)
Eger, Termálfürdő, 50 néző.
V.: Lázár A., Pintér J.
EKESC: BENEDEK SZ. – Vincze B., Bognár B., MATA 2, Nagyváradi, NÉMETHY 5, NAGY R. 1. Cs.: Molnár A., BÁNHIDY 1, Halmos P. 2, Jakab Damján 1, Pál G. Megbízott edző: Petrovai Márton.
Gól – emberelőnyből: 8/4. ill. 12/1.
Ötméteresből: 1/1. ill. –
Kiállítva (végleg cserével): Vincze B. a 24., Molnár A. a 29. percben.
Az eredmény alakulása: 0-1, 2-1, 3-2, 4-3, 5-4, 5-5, 8-5, 8-6, 10-6, 11-7, 12-8.

 

 

 

A 6. forduló további eredményei:


Szolnoki Dózsa VSC II. – Racionet Honvéd II. 8-7
KSI SE – Ybl Water Polo Club 15-4
Swietelsky Békéscsaba – Alfa SC-ESMTK 16-10
Debreceni VSE II. – Dunakanyar Waterpolo 12-13

 

 

 

 

 

 

Fenyves Balázs, 2017.11.04.
(FOTO: Kakuk Dániel, archív)


< Vissza