Hazai siker a Fehérvár ellen

Utolsó módosítás: 2019. december 01.

Végig vezetett, de csak az utolsó negyedben nyugodhatott meg az Eszterházy SC.

 

Az Eszterházy SC férfi vízilabda együttesét illetően, eredetileg idegenbeli mérkőzés szerepelt az OB I/B A-csoportjának hétvégi programjában, ám a rivális Fehérvár VSE-vel történő megegyezés szerint, mégis Egerben nézett egymással farkasszemet a két alakulat.

 

Ettől függetlenül az alapszakasz nyolcadik körét rendezték a pontvadászatban, viszont a jegyzőkönyv alapján, a tizenhetedik forduló mérkőzését kezdték el a felek az Egri Termálfürdő sátortetővel ellátott medencéjében. Nyerniük kellett a hazaiaknak, mivel az elmúlt időszakban kevés meccset játszottak, azok között pedig voltak rossz eredmények is, szóval a három pont megszerzése jót tett volna a lelkeknek.

Jól is indult az összecsapás eszterházys szempontból, igaz, hiába tudott állandóan vezetést szerezni Tóth Péter alakulata, a vendégek folyamatosan egyenlítettek. Vagyis 2-2-ig, utána viszont egyre inkább kezdtek ellépni ellenfelüktől az egyetemisták.

 

A Mata Levente, és Némethy Richárd vezetésével rohamozó fehérsapkások egészen négygólos differenciáig tudták elnyújtani a távolságot, lezárni azonban mégsem sikerült idő előtt a találkozót, mivel a székesfehérváriak folyamatosan vissza tudtak jönni mínusz kettőig. Egészen az utolsó negyedig, ekkor ugyanis már nem volt visszaút a vendégeknek, így gyakorlatilag végig kontrollálva a mérkőzést, megérdemelt győzelmet aratott az Eszterházy SC.


 

 

 

A mérkőzés jegyzőkönyve:

 

OB I/B, férfiak, A-csoport, a 17. fordulóból előrehozott mérkőzésen:
Eszterházy SC – Fehérvár VSE
13-9 (2-2, 4-0, 2-4, 5-3)
Eger, Termálfürdő, 50 néző.
V.: Ercse N., ifj. Kenéz Gy.
EKESC: Tóta G. – Antal Á. 2, Tomozi B. 1, Mata 4, Nagyváradi 2, Némethy 3, Rozsnyay. Cs.: Ridzyk, Zoufal 1, Hertzka O., Batki, Dudinszky. Edző: Tóth Péter.
Gól – emberelőnyből: 9/1. ill. 7/1.
Ötméteresből: 1/1. ill. –
Az eredmény alakulása: 1-0, 2-1, 2-2, 6-2, 7-3, 8-4, 8-6, 10-6, 10-8, 11-9, 13-9.

 

 

 

A 8. forduló további eredményei:


Dunakanyar Waterpolo – Vasas SC II. 12-14
Kaposvári VK II. – FTC Telekom II. 9-22
Tatabányai VSE II. – KSI SE 9-17
Ybl Water Polo Club – Budapesti Honvéd SE II. 18-11

 

 

 

 

 

 

Fenyves Balázs, 2019.12.01.
(FOTO: Balogh Tibor, archív)


< Vissza