Helycsere az élen

Szombathelyi vereségükkel második helyre csúsztak vissza az EKFSC pólósai.

 

Az ASI DSE, valamint a Honvéd II. legyőzésével kettőből két győzelemmel kezdte a másodosztályú férfi vízilabda bajnokság 1-8. helyért zajló rájátszását az Eszterházy KFSC együttese, amivel két kör után az élről várhatta a harmadik forduló rangadóját.

 

Nevezetesen azt a találkozót, amelyet a tabellán két ponttal lemaradó AVUS Szombathely otthonában kellett megvívni. Ismét nehézséget okozott ugyanakkor a keret összetétele, illetve annak rövidsége. Több kulcsember hiányzott a találkozóról, mint Bánhidy Attila, Kovács Cs. Tamás, vagy éppen Baróthy Miklós, vagyis alaposan fel kellett kötni azt a bizonyos úszónadrágot az egyik bajnokaspiráns ellen.

 

A korábbiakkal ellentétben a védekezéssel most nem is volt akkora probléma, legalábbis Tóth Péter vezetőedző előzetesen bizonyosan aláírta volna azt, hogy mindössze hét gólt kapnak a tanítványok, a támadójáték viszont hagyott kívánnivalót maga után.

Négy negyed alatt összesen négy találattal nagyon nehéz mérkőzést nyerni, ez pedig Szombathelyen is bebizonyosodott. A próbálkozások számával nem lehetett gond, de a korábbi meccseken góljaikkal kiemelkedő teljesítményt nyújtó emberek közül Nagy Richárd például öt, Szedmák Dávid négy, míg Halmos Péter három kísérletből sem tudott eredményes lenni, mint ahogyan a többiek közül is csak Jakab Damjánnak és Nagyváradi Ádámnak jött össze két-két lövés.

 

Belegondolni is fájó, hogy mi lett volna, hogyha kompletten tudnak kiállni az egriek, ebben az esetben ugyanis alighanem sokkal szorosabb, számunkra kedvezőbb eredmény születhetett volna. A háromgólos szombathelyi kudarccal azonban elszenvedték első vereségüket az egyetemisták, amivel helyet is cseréltek a táblázaton az AVUS csapatával.

 


 

 

 

A mérkőzés jegyzőkönyve:


OB I/B, férfiak, rájátszás az 1-8. helyért, 3. forduló
AVUS Szombathely – Eszterházy KFSC
7-4 (2-0, 3-2, 0-0, 2-2)
Szombathely, V.: Füzesi Zs., Kovács S.
EKFSC: Benedek Sz. – Nagyváradi 2, Bognár B., Molnár A., Halmos P., Szedmák, Nagy R. Cs.: Jakab Damján 2, Petrovai, Batki. Edző: Tóth Péter.
Gól – emberelőnyből: 6/2. ill. 10/2.
Ötméteresből: 3/3. ill. –
Kipontozódott: Halmos P. a 28. percben.
Az eredmény alakulása: 3-0, 3-1, 5-1, 5-2, 6-2, 7-3, 7-4.

 

 

 

A felsőház 3. fordulójának további eredményei:


BVSC-Zugló II. – ASI DSE 13-11
Csabai Csirkefogók VK – Neptun VSC 13-12
Racionet Honvéd II. – Ceglédi VSE 11-11

 

 

 

 

 

 

Fenyves Balázs, 2017.05.07.
(FOTO: Kakuk Dániel, archív)


< Vissza