Hetedik helyen telelünk

Utolsó módosítás: 2018. december 16.

Hiába vezetett hárommal is, a végén egy góllal kikapott az Eszterházy SC.

 

Az év utolsó mérkőzésén a fővárosba, egészen pontosan a Neptun VSC alakulatához látogatott az Eszterházy SC másodosztályú férfi vízilabdacsapata, méghozzá egy olyan összecsapásra, ami már az alapszakasz második körének első találkozóját jelentette.

 

Emlékezhetünk, az őszi bajnoki start alkalmával nagyon magabiztos, 10-3-as egri siker született, vagyis alapvetően kellemes emlékeket őrizhettek riválisukról Tóth Péter tanítványai. Igen ám, csakhogy az elmúlt fordulók nem sikerültek valami jól, ezért egy komolyabb hullámvölgyből várhatta a hétvégét az egyetemista társaság.

 

A meccs elején még ez látszott a mieink játékán, hiszen a hazaiak viszonylag gyorsan elhúztak 4-1-re. A folytatás mégis remekül sikerült, hiszen ezt követően, zsinórban hat vendég gólt láthattak a jelenlévők, míg a Neptun több mint egy negyed után tudott ismét eredményes lenni, így fordultunk plusz kettőnél.

Sajnos aztán a folytatásban teljesen felzárkóztak a fővárosiak, a harmadik felvonás utolsó előtti percében pedig ki is egyenlítettek. Fontos volt a befejező játékrészben, hogy melyik csapat tud elmozdulni döntetlen állásról, ez az együttes viszont a hazai volt.

 

A végjáték kezdetén ráadásul hosszú idő után ismét kettővel léptek meg a fehér sapkások, ám még innen is volt visszaút. A meccsen öt lövősből öt gólt szerző Jakab Damján előbb szabaddobásból, majd emberelőnyből volt eredményes, egalizálva ezzel (11-11), az utolsó szó mégis a Neptuné volt, huszonkét másodperccel a vége előtt így bevitték a győztes tust a budapestiek. Mindezért nagy kár, hiszen így egészen a hetedik helyig csúsztak vissza a tabellán az egriek, a felsőházi rájátszást érő negyedik pozíció ráadásul öt pontra távolodott...


 

 

A mérkőzés jegyzőkönyve:


OB I/B, férfiak, A-csoport, 10. forduló
Neptun VSC – Eszterházy SC
12-11 (4-3, 1-4, 4-2, 3-2)
Budapest, Hajós-uszoda.
V.: Ifj. Kenéz Gy., Kovács S.
EKESC: Benedek Sz. – Antal Á., Szabó E., Mata L. 1, Nagyváradi, Némethy 2, Kovács T. Cs.: Vincze B., Varga M. 3, Halmos P., Jakab Damján 5, Darmos R., Tomozi B., Pál G. Edző: Tóth Péter.
Gól – emberelőnyből: 10/6. ill. 10/3.
Ötméteresből: 1/0. ill. –
Kiállítva (végleg cserével): Némethy a 21. percben.
Az eredmény alakulása: 1-0, 1-1, 4-1, 4-7, 6-7, 6-8, 9-8, 9-9, 11-9, 11-11, 12-11.

 

 

 

A 10. forduló további eredményei:


Szolnoki Dózsa VSC II. – Budapesti Honvéd SE II. 10-15
ASI DSE – Hódmezővásárhelyi VSC 11-7
Kanizsa VSE – Ybl Water Polo Club 11-5
Debreceni VSE II. – FTC-Telekom II. 9-8

 

 

 

 

 

 

Fenyves Balázs, 2018.12.16.
(FOTO: Szántó György, archív)


< Vissza