Hiányzó pontok hullottak

Utolsó módosítás: 2017. október 08.

Hiába vezetett végig a rangadón, be kell érnie egy ponttal az Eszterházy KESC-nek.

 

Még csak a második fordulót rendezték az új szezonban, de máris komoly rangadó várt az Eszterházy KESC férfi vízilabdacsapatára. Az OB I/B-s pontvadászat aktuális mérőzésén a tavalyi ezüstérmes Swietelsky Békéscsaba vizitált az Egri Termálfürdőben, ugyebár az előző kiírás harmadikja ellen.

 

A viharsarkiak egy hete alaposan beleszaladtak a késbe, hiszen az élvonaltól búcsúzó KSI SE ellen 21-13-ra kaptak ki hazai medencében, így következhetett most egy szintén kemény összecsapás. A mieink ezzel szemben jól kezdtek a Szolnok II. ellen, az ötgólos sikert követően emiatt vártuk is az újabb jó eredményt.

 

Jól is indult a szombat délelőtti meccs, mert ugyan 1-0 után egyből egyenlíteni tudtak a békéscsabaiak, ám a második negyed közepéig kizárólag az történt a vízben, amit a házigazda eltervezett. Körülbelül tíz perce ment a találkozó, amikor már 7-2 állt az eredményjelzőn, vagyis repülőrajtot vettek az egyetemisták.

 

Rendkívül jól működött ekkoriban a támadójáték, pontosan lőttek ugyanis a fiúk, és az emberelőnyös helyzetkihasználás is fantasztikus volt (ötből öt). A félidő végére mégis magára talált a vendég gárda, és ekkor már csak közte kettőt jegyezhettünk.

 

Igazán változatos összecsapást láthattak az érdeklődők, amelyet többször is megnyertnek hihettünk. Még 10-6-nál is minden jel arra utalt, hogy itthon marad mind a három pont, csakhogy az utolsó játékrész teljesen más játékot hozott.

Érezni lehetett, hogy egyre több rossz döntést hoz az EKESC, amit a Békéscsaba rendre ki is használ, 10-10-nél így ismét kialakult a meccsnull helyzete. Innentől kezdve pedig felváltva potyogtak a gólok, de úgy, hogy mindig az egriek kerültek előnybe.

 

Mígnem el nem érkeztünk az utolsó perchez, amikor egy vendég időkérés után, emberelőnyben támadhatott a vezetésért dr. Szilágyi Kristóf alakulata. A fór szerencsére kimaradt, mint ahogyan a mérkőzés utolsó, szintén létszámfölényes akciója is a másik oldalon. Ezzel döntetlennel zárult a rangadó, mondanunk sem kell, eléggé bosszantó módon...

 

 

Mestermérleg:

 

Tóth Péter: - Nagyon sok fegyelmezetlenséget követtünk el a mérkőzés folyamán, leginkább a védekezésben, ezért, bár végig mi vezettünk, és 7-2 után lezárhattuk volna a meccset, nagyon fontos, később még hiányzó pontokat hullajtottunk el.


 

 

 

A mérkőzés jegyzőkönyve:


OB I/B, férfiak, B-csoport, 2. forduló
Eszterházy KESC – Swietelsky Békéscsaba
14-14 (3-1, 4-4, 3-4, 4-5)
Eger, Termálfürdő, 50 néző.
V.: Csizmadia Zs., Kollár Gy.
EKESC: Benedek Sz. – Szurgent, Bognár B., Mata 3, Vincze B., Szedmák, Szabó E. 4. Cs.: Molnár A., Bánhidy 1, Halmos P., Némethy, Nagy R. 4, Pál G. 1, Jakab Damján 1. Edző: Tóth Péter.
Gól – emberelőnyből: 10/7. ill. 6/3.
Ötméteresből: 1/1. ill. 3/2.
Kipontozódott: Ajtai a 18., Mucsi és Bánhidy a 30., Németh D. a 31. percben.
Az eredmény alakulása: 1-0, 1-1, 4-1, 4-2, 7-2, 7-5, 8-6, 10-6, 10-10, 12-10, 12-12, 13-12, 14-13, 14-14.

 

 

 

A 2. forduló további eredményei:


KSI SE – Debreceni VSE II. 15-8
Szolnoki Dózsa VSC II. – ASI DSE 11-13
Ybl Water Polo Club – Alfa SC-ESMTK 12-7
Racionet Honvéd II. – Dunakanyar Waterpolo 

 

 

 

 

 

 

Fenyves Balázs, 2017.10.07.
(FOTO: Szántó György, archív)


< Vissza