Huszonkét kapott gól Nagykanizsán

Utolsó módosítás: 2020. december 05.

Nem sikerült megszorongatniuk férfi vízilabdásainknak a továbbra is hibátlan listavezetőt.

 

Az év utolsó előtti bajnoki fellépésén Nagykanizsára utazott az Eszterházy SC férfi vízilabdacsapata, ahol több szempontból is nehéz dolga akadt. Egyrész a Kanizsa VSE kilencből kilenc győzelemmel, avagy hibátlan mérleggel vezette a másodosztályú pontvadászatot a fordulót megelőzően, míg a másik komoly kihívást a táv jelentette, elvégre is a délelőtt tizenegy órai kezdés hajnali ötös indulást jelentett.

 

A hosszú utazás és a rendkívül korai keléssel ugyanakkor előre számítani lehetett, még, ha ez nem is volt nevezhető kellemes dolognak. Sajnos a játékban sem találtunk túlzottan sok jót, annak ellenére sem, hogy a listavezető otthonában szerzett tizenegy találat kimondottan jó teljesítménynek nevezhető.

A gondot sokkal inkább a hátsó alakzatban fedezhettük fel. A nagykanizsaiak lehengerlő támadójátékot mutattak be, és meg sem álltak huszonkét lőtt gólig. Ezzel igazából nem sok csapat tudna mit tenni ellensúlyozás gyanánt, így magát a meccset egy jó gyakorlásnak lehetett felfogni.

 

A házigazdánál nyolc gólig jutó Kalanovics Balázs teljesítményét mindenképp ki kell emelni, de az egri center Némethy Richárd négy találata is figyelemre méltó. A közte tizenegyes különbséggel továbbra is őrzi makulátlan mérlegét a hazai gárda, míg a mieink a tabella szoros állása, és a vereség miatt, a hatodik helyről várhatják idei utolsó mérkőzésüket, a jövő hétvégi, Fehérvár VSE elleni összecsapást.

 

 

Mestermérleg:

 

Tóth Péter: - A huszonegy kapott gól, és a tizenegyes különbség ellenére, nem volt ennyi a két csapat között. Szerintem, ennél jóval közelebb vagyunk a Nagykanizsához, persze, tisztában vagyunk a realitásokkal. Nem nagyon feküdt nekünk a korai kezdés a hosszú út után, emellett a hazaiak kicsi medencéje sem, de mindennel együtt egy jó edzésnek tudtuk be ezt a találkozót, amelyen minden játékosomat játszatni tudtam.


 

 

 

A mérkőzés jegyzőkönyve:

 

OB I/B, férfiak, 10. forduló
Kanizsa VSE – Eszterházy SC
22-11 (4-2, 5-1, 6-5, 7-3)
Nagykanizsa, zárt kapuk mögött.
V.: Sikter R., Zelki S.
ESC: Kazsimér – Podlovics A., Antal Á., Mata 2, Kompos 2, Némethy R. 4, Sík B. 2. Cs.: Czanik – Dudinszky, Nagyváradi, Rozsnyay 1, Szilágyi M., Bukta. Edző: Tóth Péter.
Gól – emberelőnyből: 13/9. ill. 9/3.
Ötméteresből: 1/1. ill. 2/1.
Kipontozódott: Antal Á. a 23. percben.
Kiállítva (végleg cserével): Rozsnyay a 17., és Szilágyi M. a 31. percben.
Az eredmény alakulása: 4-0, 4-3, 11-3, 11-4, 13-4, 13-7, 15-7, 15-9, 20-9, 22-10.

 

 

 

A 10. forduló további eredményei:

 

Dunakanyar Waterpolo – Ybl Water Polo Club 8-12
AVUS Szombathely – Oázis SC 16-7
Neptun VSC – Ceglédi VSE 11-17
Fehérvár VSE – VIWA-második.ker 15-12
Hódmezővásárhelyi VSC – ASI DSE 11-12

 

 

 

 

 

 

Fenyves Balázs, 2020.12.05.
(FOTO: Balogh Tibor)


< Vissza