Javuló körülmények

Utolsó módosítás: 2021. január 13.

Férfi vízilabdásaink is profitálnak az Egri Termálfürdőben történt fejlesztések után.

 

Hivatalos tájékoztatás érkezett portálunkhoz az Eger Termál Kft-től, amiért a közelmúltban sikeres fejlesztés történt az Egri Termál-, és Strandfürdőben. A közleményt változtatás nélkül tesszük közzé, majd arra reagálva a minket érintő gondolatokat is megjegyezzük.

 

„A járványhelyzet okozta nehézségek ellenére a 2020/2021-es téli szezonban régi álmunkat és ígéretünket teljesítjük, a sátor fűtés problémája megoldódott", áll a közleményben. „Az Egri Vízmű SC TAO-forrásának bevonásával új, korszerűbb légtechnikai berendezés került beépítésre az Egri Termál-, és Strandfürdő versenymedencéjéhez.
Mint ismert, téli szezonban a versenymedencén sátorfedés alatt történnek az edzések, illetve a Bitskey Aladár Uszoda, és a Dr. Bárány István Sportuszoda mellett a strand területén is biztosítunk sportolási lehetőséget a sportklubok, illetve a közönség részére. A jelenlegi szabályzás szerint, kizárólag igazolt sportolók használhatják a versenymedencét. A fűtéskorszerűsítés lehetővé tette, hogy a sátorba befújt levegő hőmérséklete állandó szinten maradhasson még a leghidegebb téli napokon is. A sátrat korábban a termálvíz hőenergiájából nyert, befúvott meleg levegő nyomása tartotta/fűtötte, kiszolgáltatva az időjárási tényezőknek. Az idei évtől azonban komoly anyagi beruházásnak köszönhetően, már gázfűtéses rendszer üzemelteti, ezzel kikerülve a korábban problémát okozó víz-, és levegő hőmérséklet ingadozást. A versenymedence melletti füves területen az Egri Városi Sportiskola felajánlásának köszönhetően, két vizesblokkokkal ellátott, fűthető öltözőkonténer került elhelyezésre. A kétrétegű sátor, az öltözőkonténerek és az új légtechnikai berendezés együttesen immáron megfelelő edzési körülményeket biztosítanak - legfőképp az utánpótlás sportolók részére.


A vírus okozta korlátozások súlyos gazdasági nehézségeket okoztak cégünk számára is. Az első hullám miatti bezárás is gondot okozott a cég működésében, hiszen a tavaszi szezonban végig zárva tartottunk. Sajnos a 2020-as nyári szezonban a bevételeink csaknem a felére csökkentek. November 11-e óta ismét minden létesítmény kapuit be kellett zárnunk a vendégforgalom elől. A városi vezetéssel egyeztetve, Polgármester úr támogatásával a jelenlegi válsághelyzetben a Termálfürdő versenymedencéjének üzemeltetése költséghatékonyabb működést biztosít, mint a Bitskey Aladár Uszoda fenntartása. Azzal, hogy az edzési lehetőségeket átcsoportosítottuk a fürdőbe, és az uszodákat zárva tartjuk, lényegesen kevesebb üzemeltetési költséggel kell számolnunk. Ez állapot a kormány által meghosszabbított korlátozó intézkedések feloldásáig terveink szerint így marad.
A megújult, megbízhatóbb technológia segítségével nem csupán a sportolók felkészülését tudjuk maximálisan segíteni, hanem a beruházás a cég működésének fenntartásában is nagy szerepet játszik."

 

A közlemény közzétételét megelőzően jeleztük, cikkünk végén a minket érintő részeket is átvesszük. Nos, vizes sportág lévén, az Eszterházy Károly Egyetem egyedül az Eszterházy SC férfi vízilabdásai révén érintett a változásokban. Miután ugyanakkor Tóth Péter másodosztályú alakulata eddig is a strandon edzett, így gyakorlatilag minden maradt az eredetiben.

 

Az egyetemisták trénerétől megkérdeztük, hogyan zajlik a téli felkészülés a tavaszi szezon február végi startja előtt, és jó híreket kaptunk. A szakember megerősítette, hogy a foglalkozások továbbra is délelőtti idősávban zajlanak, ráadásul, amiért a fentiekben vázolt edzéskörülmények nagy mértékben javultak, abszolút minden a legnagyobb rendben van. Némi változást a kialakult helyzet kapcsán az jelent, hogy olykor meg kell osztani a pályát az OB I-es női csapattal, ám Tóth Péter elmondása alapján, ezzel sincs semmi gond.

 

 

 

 

 

 

Fenyves Balázs, 2021.01.13.
(FOTO: spabook.net)


< Vissza