Jöhet az alsóház

Utolsó módosítás: 2019. március 23.

Debreceni vereséggel kezdte az OB I/B-s alapszakaszt az Eszterházy SC.

 

Az eddig nem igazán jól sikerült 2019-es év eredményei miatt, már korábban eldőlt, hogy az alsóházi rájátszásban folytathatja a másodosztályú pontvadászatot az Eszterházy SC férfi vízilabdacsapata, az alapszakasz zárásaként már csak az maradt kérdés, hogy hányadik helyen zárja a bajnokság ezen részét a társaság.

 

Miután legutóbb a Szolnok II. otthonában nagyon sima győzelmet arattak Tóth Péter tanítványai, így akkor az is eldőlt, legrosszabb esetben a kilencedik pozícióban végeznek majd, de ekkor még volt esély az A-csoport nyolcadik helyének megszerzésére is. Ehhez Debrecenben kellett volna nyerni.

A feladat persze egyáltalán nem tűnt könnyűnek több szempontból sem. Egyrészt a házigazda DVSE II. ősszel Egerben is nyerni tudott, ráadásul a forduló előtt úgy állt a tabella negyedik helyén, hogy győzelmével bebiztosíthatja helyét a felsőházban. Tehát egy elég erősen motivált alakulat várt az egyetemistákra, akik másfelől még nem is érkeztek maximális létszámban.

 

Nos, minden tényező tükrében kijelenthetjük, nem is borult a papírforma, magabiztos győzelmet arattak a hajdúságiak, akik így elérték céljukat. A mieink ezzel a vereséggel a kilencedik pozícióban zárták a tíz csapatos alapszakaszt, a továbbiakban pedig a bennmaradás kiharcolásáért játszhatnak majd a hamarosan kezdődő play-offban.


 

 

 

A mérkőzés jegyzőkönyve:


OB I/B, férfiak, A-csoport, 18. forduló
Debreceni VSE II. – Eszterházy SC
15-8 (3-0, 5-2, 3-4, 4-2)
Debrecen, V.: Bereczki M., Tordai G.
EKESC: Benedek Sz. – Antal Á., Tomozi, Mata 1, Nagyváradi, Némethy 1, Szabó E. 2. Cs.: Varga M. 1, Halmos P., Jakab Damján 3, Darmos R. Edző: Tóth Péter.
Gól – emberelőnyből: 7/2. ill. 9/1.
Ötméteresből: 2/2. ill. –
Kipontozódott: Turcsányi a 22. percben.
Az eredmény alakulása: 4-0, 4-2, 8-2, 8-3, 8-6, 11-6, 11-7, 13-7, 13-8, 15-8.

 

 

 

A 18. forduló további eredményei:


Kanizsa VSE – Budapesti Honvéd SE II. 15-9
ASI DSE – Ybl Water Polo Club 11-9
Hódmezővásárhelyi VSC – Neptun VSC 6-11
FTC-Telekom II. – Szolnoki Dózsa VSC II. 12-7

 

 

 

 

 

 

Fenyves Balázs, 2019.03.23.
(FOTO: Balogh Tibor, archív)


< Vissza