Vásárhelyi segítség (is) kell

Utolsó módosítás: 2019. május 10.

Székesfehérvári vereségük után, már más eredményt is figyelniük kell pólósainknak.

 

Eredetileg hetekkel ezelőtt kellett volna Székesfehérvárra utaznia az Eszterházy SC másodosztályú férfi vízilabda együttesének, de az alsóházi rájátszás negyedik fordulójára kisorsolt találkozót elhalasztották, azt pedig most, a hét közepén pótolták.

 

Nos, azóta talán még inkább kiemelt figyelem övezhette a Fehérvár VSE elleni összecsapást, hiszen ahhoz, hogy továbbra is saját kezükben tartsák sorsukat az egyetemisták, mindenképpen nyerniük kellett volna. Nyerniük, de ez sajnos ezúttal sem jött össze.

 

Pedig egészen az utolsó percekig nyílt mérkőzésen vettek részt Tóth Péter tanítványai, egy meglehetősen gólszegény meccsen, amely előtt hogyha azt mondja valaki, hogy idegenben sikerül hét találaton tartani a Fejér megyeieket, azt alighanem nagyon sokan aláírták volna.

Nem is a védekezéssel volt a gond, sokkal inkább az előrejátékkal, amit hűen tükröz is a tizennégy emberelőnyből született egyetlen találat, ezen kívül ugyanis csak négy akciógólnak örülhettünk. Öt eredményes támadással pedig nagyon nehéz meccset nyerni. Sajnos ez nem is jött össze, ami azt jelenti, hogy tovább fokozódnak az izgalmak.

 

A play-off utolsó fordulójában, szombaton pontosan délben érkezik a már biztos kieső MAFC, amely alakulattal szemben a rájátszás egyetlen győzelmét könyvelhették el Szabó Erikék (15-11). Hazai környezetben most ismét jó esély mutatkozik a sikerre. Igen ám, csakhogy a mieink előtt tanyázó Békéscsaba saját otthonában láthatja vendégül a Hódmezővásárhely gárdáját, amennyiben pedig nem kap ki, úgy az Eszterházy SC már bizonyosan nem léphet előrébb az utolsó előtti pozícióból. Ebben az esetben osztályozó következne az OB II. második helyezettjével, de erre még mindig ne gondoljunk! Az igazság ugyanakkor az, hogy már nincs a társaság saját kezében a sorsa, vagyis fél szemmel a Viharsarokra is figyelnünk kell a hétvégén, ahol hódmezővásárhelyi pontszerzésnek kell szorítanunk...


 

 

 

A mérkőzés jegyzőkönyve:


OB I/B, férfiak, rájátszás, alsóház, a 4. fordulóból elhalasztott mérkőzésen:
Fehérvár VSE – Eszterházy SC
7-5 (2-1, 2-1, 1-3, 2-0)
Székesfehérvár, V.: Nóvé Gy., Csapliczky Zs.
EKESC: Benedek Sz. – Kovács Cs. T., Antal Á. 1, Jakab Damján, Nagyváradi, Mata, Szabó E. 1. Cs.: Tomozi, Varga M., Halmos P. 1, Némethy, Darmos R. 1, Petrovai, Ridzyk 1. Edző: Tóth Péter.
Gól – emberelőnyből: 11/3. ill. 14/1.
Kipontozódott: Antal Á. a 18., Gáti a 26. percben.
Kiállítva (végleg cserével): Kovács Cs. T. a 4., Albert B. a 22., Jakab Damján a 32. percben.
Az eredmény alakulása: 1-0, 1-1, 4-1, 4-4, 5-4, 5-5, 7-5.

 

 

 

A 4. forduló további eredményei:


MAFC 113 – Hódmezővásárhelyi VSC 9-16
Szolnoki Dózsa VSC II. – Swietelsky Békéscsaba 11-7

 

 

 

 

 

 

Fenyves Balázs, 2019.05.09.
(FOTO: Balogh Tibor, archív)


< Vissza