Keserédes győzelem

Utolsó módosítás: 2018. március 25.

Hiába nyert, mégis elbúcsúzott felsőházi álmaitól az Eszterházy KESC.

 

A múlt hétvégi Ybl Water Polo Club elleni vereség után úgy fogalmaztunk, hogy már csak matematika esélye maradt a felsőházi rájátszásba jutásra az Eszterházy KESC másodosztályú férfi vízilabdacsapatának.

 

Ahhoz, hogy mégis összejöjjön a bravúr, a hátralévő két mérkőzéséből mindkettőt meg kellett nyernie Tóth Péter alakulatának, elsőként most szombaton a Racionet Honvéd második számú együttese ellen. A fővárosban rendezett összecsapás első gólját ugyan a hazaiak szerezték, de viszonylag hamar sikerült fordítani.

 

A Honvéd egyenlítése után zsinórban három egri találat következett, és ekkor azt hittük, sínen van a meccs. Csakhogy a házigazda még egy ennél is jobb periódust produkált. A 0-4-es etappal ismét hátrányban találták magukat az egyetemisták, ezzel pedig borítékolható volt az újabb szoros végjáték.

Meg is kaptuk az izgalmakat, hiszen csak az utolsó felvonás közepén sikerült utolérni a fővárosiakat, amiért viszont másfél perccel a vége előtt Jakab Damjánnak rendkívül pontosan sült el a keze, a 8-7-es állás nem csak a végeredményt jelentette, de három pontot is az egrieknek.

 

Mégis, keserédes szombatot tudhatunk a hátunk mögött, mert a budapesti sikerrel együtt is lecsúszott a felsőházi rájátszásról az EKESC. Mivel a két rivális rangadóján a Debrecen nyerni tudott az ASI otthonában, már matematikailag sem lehet beérni a jelenleg negyedik hajdúságiakat. Mindez azt jelenti, hogy az alapszakasz utolsó fordulójának eredményétől függetlenül, már biztos, hogy legjobb esetben is a kilencedik helyen zárhatják a szezont a fiúk.


 

 

 

A mérkőzés jegyzőkönyve:


OB I/B, férfiak, B-csoport, 17. forduló
Racionet Honvéd II. – Eszterházy KESC
7-8 (2-4, 1-1, 3-0, 1-3)
Budapest, Tüzér utca, V.: Knézy J., Jansecz Gy.
EKESC: Benedek Sz. – Vincze B. 1, Bognár B., Szabó E., Mata L., Némethy R. 1, Nagy R. 1. Cs.: Nagyváradi, Halmos P., Sipos D. 2, Jakab Damján 1, Pál G. 2. Edző: Tóth Péter.
Gól – emberelőnyből: 6/3. ill. 7/1.
Az eredmény alakulása: 1-0, 1-2, 2-2, 2-5, 6-5, 6-6, 7-6, 7-8.

 

 

 

A 17. forduló további eredményei:


KSI SE – Szolnoki Dózsa VSC II. 13-7
ASI DSE – Debreceni VSE II. 8-9
Ybl Water Polo Club – Swietelsky Békéscsaba 11-8
Alfa SC-ESMTK – Dunakanyar Waterpolo 10-17

 

 

 

 

 

 

Fenyves Balázs, 2018.03.24.
(FOTO: Kakuk Dániel, archív)


< Vissza