Két pont Cegléden maradt

Utolsó módosítás: 2020. november 29.

Erős hazai pályát kapott vízilabdásaink ellenfele, amely gárda a legvégén egalizált.

 

Három egymás utáni hazai fellépést követően, három idegenbeli mérkőzéssel fejezi be a 2020-es évet az Eszterházy SC másodosztályú férfi vízilabdacsapata. A hármas évzáró első felvonásaként, szombaton a Ceglédi VSE otthonába vezetett az egriek útja, ahová előzetesen jó esélyekkel utazott el az együttes.

 

Jól is indult a találkozó, miután hamar kétgólos előny alakult ki, a folytatásban viszont keményen kellett játszani azért, hogy megtartsa fórját az egyetemista társaság. Küzdeni nem csak a riválissal, hanem a külső körülményekkel is meg kellett, hiszen, bár a mérkőzés ellenőrétől viszonylag jó osztályzatot kaptak a játékvezetők, ettől még elég komoly ellenszélben kellett jól teljesíteniük a vendégeknek.

Elég, ha csak arra gondolunk, hogy Antal Ádámot a meccs ötödik percében végleg cserével küldték ki a meccs bírái, mindenféle magyarázat nélkül. Az összecsapás végeztével, amikor az egriek feltették a kérdést, legalábbis nem érkezett normális, de úgy általában semmilyen válasz. A védelem egyik alappillérének elveszítése ellenére igyekezett saját irányítása alá vonni a játékot az ESC, ami sokáig úgy tűn, eredményre is vezet.

 

Három és fél perccel a találkozó vége előtt a remek napot kifogó Sári András találatával 10-7-re ment el a látogató fél, és ekkor azt hittük, zsebben van a három pont. Nagyot tévedtünk. A végjáték elképesztő fordulatot hozott, amelyben teljesen leblokkoltak Tóth Péter fiai, és három másodperccel a végső dudaszó előtt egy ceglédi ötméteres révén két pont kicsúszott a mieink markából. Drámai befejezés, és komoly bosszúság ez, abban pedig biztosak lehetünk, a győzelem elmaradása később még nagyon fog majd hiányozni...

 

 

Mestermérleg:

 

Tóth Péter: - Őszintén megmondva, bosszús vagyok a végeredmény miatt, mert a már megszerzettnek hitt három pontból kettőt otthagytunk Cegléden. Pedig ez már egy megnyert meccs volt, de az utolsó három percben egészen egyszerűen volt egy áramszünetünk. Butaságokat csináltunk, ráadásul három másodperccel a vége előtt egy ártalmatlan szituációból, amikoris a falnál Sík Bence lefaultolta ellenfelét, eldobta a labdát, amiért büntető járt. Ezzel egyenlítettek a hazaiak, úgyhogy tényleg nem volt egyszerű most ezt megemészteni. Hozzáteszem, finoman fogalmazva sem vagyok megelégedve a játékvezetőkkel, elég csak megnézni a kiállítási arányt, arról nem is beszélve, hogy teljesen érthetetlen módon állították ki öt perc után az egyik legfontosabb emberét a védelmünknek. Ez van, most ezt le kell nyelni, tavasszal pedig itthon legyőzni a Ceglédet.


 

 

 

A mérkőzés jegyzőkönyve:


OB I/B, férfiak, 9. forduló
Ceglédi VSE – Eszterházy SC
10-10 (2-3, 0-3, 5-3, 3-1)
Cegléd, zárt kapuk mögött.
V.: Nóvé Gy., Tóth I.
ESC: Kazsimér – Kovács Cs. T. 1, Antal Á., Mata 2, Bukta 1, Némethy R. 1, Sík B. 2. Cs.: Kompos, Tomozi, Nagyváradi, Rozsnyay, SÁRI 3, Batki. Edző: Tóth Péter.
Gól – emberelőnyből: 15/2. ill. 8/3.
Ötméteresből: 3/3. ill. 1/1.
Kipontozódott: Mata a 30., Sík B. a 32. percben.
Kiállítás (végleg cserével): Antal Á. az 5. percben.
Az eredmény alakulása: 0-2, 2-2, 2-6, 3-6, 3-7, 5-7, 6-8, 7-8, 7-10, 10-10.

 

 

 

A 9. forduló további eredményei:


Kanizsa VSE – VIWA-második.ker 19-13
Dunakanyar Waterpolo – ASI DSE 13-17
AVUS Szombathely – Hódmezővásárhelyi VSC 15-7
Neptun VSC – Ybl Water Polo Club 11-16
Oázis SC – Fehérvár VSE 11-9

 

 

 

 

 

 

Fenyves Balázs, 2020.11.29.
(FOTO: Balogh Tibor)


< Vissza