Végre kiszakadt a gólzsák

Utolsó módosítás: 2020. október 10.

Hétgólos Eszterházy SC-győzelem a Margitszigeten.

 

Amikor a férfi vízilabda OB I/B-s pontvadászat első két körében összesen hét találatra volt képes az Eszterházy SC együttese, valószínűleg, elég kevesen gondoltuk volna, hogy a szezon első idegenbeli fellépésén a korábbi góltermés több, mint duplájára lesz képes Tóth Péter legénysége.

 

Már pedig ez történt. Az Oázis SC elleni összecsapás első negyedében érezhető volt, sokkal másabb mérkőzést játszanak az egyetemisták, mint az előző fordulókban. Amíg az elmúlt hetekben az első felvonásban egyszer sem sikerült eredményesnek lenni, a Margitszigeten most rögtön négy egri találatnak örülhettünk.

 

És akkor még nem is kezdődött el a második etap. Vitán felül áll, hogy vendég szempontból a találkozó legjobb periódusa következett. A hat szerzett góllal elég komolyan sikerült megterhelni a fővárosiak védelmét, pedig még mindig csak a meccs felénél jártunk.

Szerencsére ezen a napon szebbik arcukat mutatták a fiúk, ami végre a helyzetkihasználáson is megmutatkozott. Habár az emberelőnyös szituációk még mindig nem billentek az ötven százalékos lélektani határ fölé, és hasonlóan az AVUS-csörtéhez, két büntető megint kimaradt, most ezek is belefértek. Hogyha kicsivel pontosabban céloznak az eszterházysok, könnyen kétszámjegyű különbség is kialakulhatott volna, de ne legyünk telhetetlenek, a hétgólos diadal ugyanis bőven több, mint lélekerősítő győzelem.

 

 

Mestermérleg:

 

Tóth Péter: - A múlt heti vereségünk után elmondtam a fiúknak, hogy össze kell szednünk magunkat, mert kizárólag együtt tudunk kilábalni ebből a nehéz helyzetből. Szerencsére mindenki megértette a dolgot, és a mai napon a közepesnél csak jobb teljesítmények születtek minden egyes játékosomtól. A meccs maga elég darálósra sikeredett, mégis, meglehetősen kevés hibával játszottunk. Kihagytunk ugyan két ötméterest ezúttal is, összességében mégis magabiztos győzelmet arattunk.


 

 

 

A mérkőzés jegyzőkönyve:


OB I/B, férfiak, 3. forduló
Oázis SC – Eszterházy SC
10-17 (4-4, 2-6, 2-3, 2-4)
Budapest, Széchy Tamás Uszoda.
V.: Bujka J., Fejős R.
ESC: Kazsimér – KOMPOS 4, Antal Á., Bukta 1, Mata 1, NÉMETHY R. 1, Sík B. 1. Cs.: Czanik – Sári 2, Rozsnyay 1, Tomozi 1, Nagyváradi, Batki, SZŐKE Á. 5. Edző: Tóth Péter.
Gól – emberelőnyből: 8/1. ill. 12/6.
Ötméteresből: 1/1. ill. 5/3.
Kipontozódott: Gulyás M. a 22. percben.
Az eredmény alakulása: 1-0, 1-1, 3-1, 3-4, 5-4, 5-8, 6-8, 6-11, 7-13, 9-13, 10-15, 10-17.

 

 

 

A 3. forduló további eredményei:


Dunakanyar Waterpolo – Kanizsa VSE 7-18
ASI DSE – Ybl Water Polo Club 18-13
Fehérvár VSE – Neptun VSC 16-11
AVUS Szombathely – VIWA-második.ker 16-8
Hódmezővásárhelyi VSC – Ceglédi VSE 13-12

 

 

 

 

 

 

Fenyves Balázs, 2020.10.10.
(FOTO: Balogh Tibor, archív)


< Vissza