Komoly skalp

Utolsó módosítás: 2020. október 17.

Az eddigiek alapján bravúrgyőzelmet arattak vízilabdásaink az ASI DSE ellen.

 

A forduló előtt két győzelemmel, és egy vereséggel, a tabellán harmadik helyen álló ASI DSE ellen, előzetesen nagyon nehéz mérkőzésre számíthatott az Eszterházy SC másodosztályú férfi vízilabdacsapata, arról nem is beszélve, hogy ezúttal zárt kapus mérkőzésen kellett vízbe csobbanni.

 

Hiába játszott hazai környezetben Tóth Péter alakulata, a Magyar Vízilabda Szövetség időjárásra vonatkozó szabályozása, mely szerint, október 15-e után már csak fedett létesítményben lehet tétmérkőzést játszani, költözésre kényszerítette a társaságot. Miután az Egri Termláfürdőben még nem áll a sátortető, így abban a Bitskey Aladár Uszodában kellett megrendezni az OB I/B negyedik fordulójának egri találkozóját, ahol ugyanakkor a vírushelyzet miatt, csak nézők nélkül lehet mérkőzést lebonyolítani.

 

A múlt hétvégi, Oázis SC felett aratott hétgólos siker révén, mégis volt legalább némi pozitív érzés az együttesben, így még annak ellenére is bizakodva vártuk az újabb fellépést, hogy bizony egyértelműen a fővárosiak számítottak esélyesnek Ehhez képest, elég jól sikerült az egyetemisták rajtja.

 

Habár a meccs első találatát a vendégek szerezték, viszonylag hamar sikerült egyenlíteni, sőt! Az első negyedben további három egri gól érkezett úgy, hogy azokra a válasz elmaradt, így elég korán komoly előnyt sikerült kicsikarni. Amikor aztán a második etapban Sík Bence már második alkalommal volt eredményes, néggyel ment el a házigazda, mégsem nyugodhattunk meg. Már csak azért sem, mert az ASI fordulás után mínusz egyig zárkózott, ahonnan pedig már egy új meccs kezdődött.

 

Szerencsére mégsem esett pánikba az ESC, az utolsó játékrészt pedig már ismét háromgólos vezetés birtokában kezdhette el. Amikor aztán Némethy Richárd jóvoltából 12-8 került az eredményjelzőre, ugyan még hátra volt hat perc, de nagyon közel került a győzelem. Igaz ez még akkor is, hogyha két másodperccel a vége előtt egy találtra zárkóztak a vendégek, ám ezzel együtt sem lehetett elvenni ezen a napon a győzelmet a remek meccset produkáló Eszterházy SC-től.

 

 


 

 

A mérkőzés jegyzőkönyve:


OB I/B, férfiak, 4. forduló
Eszterházy SC – ASI DSE
12-11 (4-1, 2-2, 4-4, 2-4)
Eger, Bitskey-uszoda, zárt kapuk mögött.
V.: Tordai G., Debreceni N.
ESC: Kazsimér – Kompos M. 2, Antal Á. 1, Mata, Bukta 2, Némethy R. 1, Sík B. 3. Cs.: Bögös Zs. - Sári A. 1, Tomozi, Nagyváradi, Rozsnyay, Szőke Á. 2. Edző: Tóth Péter.
Gól – emberelőnyből: 5/5. ill. 7/2.
Ötméteresből: 1/1. ill. 3/3.
Kiállítva (végleg cserével): Némethy R. a 31. percben.
Az eredmény alakulása: 0-1, 5-1, 5-2, 6-2, 6-5, 10-5, 10-7, 11-7, 11-8, 12-8, 12-11.

 

 

 

A 4. forduló további eredményei:


Kanizsa VSE – Fehérvár VSE 23-11
Ybl Water Polo Club – VIWA-második.ker 17-5
AVUS Szombathely – Dunakanyar Waterpolo 17-4
Ceglédi VSE – Oázis SC 13-11
Neptun VSC – Hódmezővásárhelyi VSC 9-8

 

 

 

 

 

 

Fenyves Balázs, 2020.10.17.
(FOTO: Balogh Tibor, archív)


< Vissza