Közte húsz az Alfa ellen!

Utolsó módosítás: 2018. március 03.

Folytatták gólarányjavító mérkőzéseik sorát az Eszterházy KESC férfi vízilabdásai.

 

Az év első hazai bajnokiját az Alfa SC-ESMTK ellen játszotta az Eszterházy KESC együttese, egy olyan riválist fogadva, amely mostanában elég viharos időszakot élhet meg.

 

A héten még az is kérdés volt, egyáltalán ki tudnak-e állni a fővárosiak a szombat délelőtti találkozóra, de végül összejött a meccs. Igaz, nem hétköznapi viszonyok között, hiszen mindössze hét játékossal ugrottak medencébe a kéksapkások.

 

Mindez azt jelentette, hogy csere nélkül, elég nehéz mérkőzés várt a riválisra, ami rögtön a találkozó legelején már be is bizonyosodott. Már tizenkét perc eltelt a találkozóból, amikor a vendégek először tudtak eredményesek lenni, egy minutummal később azonban már a közte tíz jött össze Bánhidy Attila találatával.

Hogy pontosak legyünk, Kőrösi Gergely a tizenkettedik és a huszonnegyedik, míg Gábor András a tizenhatodik percben tudott gólt szerezni, és ennyi. A három Alfa-találatra ellenben huszonhárom egri érkezett, az utolsó épp néhány másodperccel a befejezés előtt.

 

A plusz húszas differenciát kialakító Szabó Erik ezzel már a nyolcadik találatát jegyezte a meccsen, és miután egy hete, a Dunakanyar Waterpolo otthonában is hétszer tudott eredményes lenni, igazán gólerősen kezdte a tavaszi idényt. Akárcsak az EKESC, a két mérkőzés plusz huszonkilences gólkülönbségével pedig újból felsőházi pozícióban állnak a fiúk, köszönhetően a jövő heti rangadó ellenfelének, az ASI DSE vereségének.

 

 

Mestermérleg:

 

Tóth Péter: - A múlt heti és a mai könnyed győzelem jó bemelegítést jelentett a tavasz komolyabb feladataira. Tisztában voltunk ellenfelünk nehézségeivel, mi persze a saját játékunkat szerettük volna játszani. Örülök, hogy ilyen nagyarányú győzelmet arattunk, ami egy jó gyakorlásnak felelt meg.


 

 

 

A mérkőzés jegyzőkönyve:

 

OB I/B, férfiak, B-csoport,14. forduló
Eszterházy KESC – Alfa SC-ESMTK
23-3 (7-0, 7-2, 3-1, 6-0)
Eger, Termálfürdő, 20 néző.
V.: Nóvé Gy., Zelki S.
EKFSC: Benedek Sz. – Mata 2, Bognár B., Sipos D. 1, Nagyváradi 2, NÉMETHY 3, SZABÓ E. 8. Cs.: Farczádi – Molnár A., Bánhdy 1, HALMOS P. 4, Jakab Damján 1, Pál G. 1. Edző: Tóth Péter.
Gól – emberelőnyből: 2/1. ill. 4/0.

Az eredmény alakulása: 9-0, 9-1, 14-1, 14-2, 16-2, 16-3, 23-3.

 

 

 

A 14. forduló további eredményei:

 

Szolnoki Dózsa VSC II. – Debreceni VSE II. 8-12
KSI SE – ASI DSE 10-4
Racionet Honvéd II. – Ybl Water Polo Club 4-14
Swietelsky Békéscsaba – Dunakanyar Waterpolo 18-8

 

 

 

 

 

 

Fenyves Balázs, 2018.03.03.
(FOTO: Kakuk Dániel, archív)


< Vissza