Lehúztuk a rolót

Utolsó módosítás: 2018. szeptember 30.

A Benedek Szabolcs vezette Eszterházy SC hét góllal nyert a nyitányon.

 

Mintha csak az ősz beálltára várt volna az Eszterházy SC másodosztályú férfi vízilabdacsapata, hogy elkezdje szereplését a 2018/2019-es bajnokságban, legalábbis szombaton már igazi borús időjárás köszöntötte az Egri Termálfürdőbe kilátogatókat.

 

Ennek megfelelően Tóth Péter együttesén kívül az idei első ellenfelet, a Neptun VSC-t is, amely alakulatot évek óta remekül ismerhetnek az egriek. A nem túl kedvező időjárás mellett ráadásul a medence vize is elég hideg volt, nem is nagyon tetszettek egyik gárda tagjainak sem a körülmények.

 

Ettől még persze le kellet játszani a szezon első meccsét, amelyet abból a szempontból, hogy ki szerezte meg a vezetést, a fővárosiak kezdtek jobban. Történt ugyanis, hogy rögtön az első vendég akciónál a kapus Benedek Szabolcs úszott ki portájából a szerelés vágyával, csakhogy akciója szabálytannak bizonyult, a jogosan járó kiállítás után pedig gyakorlatilag kapus nélkül vette be a kaput a Neptun.

A vendégek öröme egészen a következő támadásig tartott, amikor rögtön egyenlített is a házigazda. A fordítás is hamar összejött, és mint később kiderült, innen már nem is engedte ki az előnyt kezei közül az Eszterházy. Mindezt, illetve a hazaiak harcmodorát elég nehezen viselték a kéksapkás játékosok, akik gyakorta hangot is adtak nemtetszésüknek.

 

Vízilabda sportágban a csúnya beszédet rögtön büntetniük kell a játékvezetőknek, amit az egész mérkőzés folyamán konzekvensen be is tartottak a medence partján álló személyek, így hárman idő előtt fejezték be a találkozót végleg cserés kiállításuknak köszönhetően. Pontosabban négyen, mert az egri Varga Márk is erre a sorsra jutott.

 

Amikor azonban az egyetemisták pólósa kiszállt a játékból, akkor viszont már eldőlt az összecsapás, amelyen mindössze három esetben kapitulált az egri védelem. Ebből a háromból kettőt kapott a fantasztikusan (még ötméterest is) védő Benedek Szabolcs, aki nyolcvan százalék fölötti védési hatékonysággal zárta a meccset.

 

Mestermérleg:

 

Tóth Péter: - Két felkészülési tornán is részt vettünk az utóbbi időben, úgyhogy nem mondhatni, hogy nem készültünk volna fel a szezonra, ezért is örömteli, hogy győzelemmel tudtunk kezdeni. Ennek ellenére nagyon sok helyzetet kihagytunk, ami a későbbiekre nézve aggasztó is lehet. Ezeken a dolgokon minél előbb javítanunk kell, mint ahogyan meg kell találnunk a centerjátékunkat is, mert a folytatásban lesznek olyan ellenfeleink is, akikkel szemben ez már nem fog beleférni.


 

 

A mérkőzés jegyzőkönyve:


OB I/B, férfiak, A-csoport, 1. forduló
Eszterházy SC – Neptun VSC
10-3 (3-2, 3-0, 1-1, 3-0)
Eger, Termálfürdő, 50 néző.
V.: Balázs G., Tóth I.
EKESC: BENEDEK SZ. – Nagyváradi 1, Antal Á., Vincze B. 2, MATA 3, Darmos, SZABÓ E. 2. Cs.: Tomozi, Jakab Damján, Némethy, VARGA M. 2, Nagy R., Pál G. Edző: Tóth Péter.
Gól – emberelőnyből: 7/3. ill. 9/2.
Kettős emberelőnyből: 2/0. ill. –
Ötméteresből: 1/1. ill. 1/0.
Kiállítva (végleg cserével): dr. Keszthelyi a 6., Földesi a 24., Varga M., a 26., Molnár Á. a 32. percben.
Az eredmény alakulása: 0-1, 3-1, 3-2, 7-2, 7-3, 10-3.

 

 

 

Az 1. forduló további eredményei:


Hódmezővásárhelyi VSC – ASI DSE 6-7
Budapesti Honvéd SE II. – Szolnoki Dózsa VSC II. 11-8
FTC Telekom II. – Debreceni VSE II. 11-6
Ybl Water Polo Club – Kanizsa VSE 8-9

 

 

 

 

 

 

Fenyves Balázs, 2018.09.23.
(FOTO: Szántó György)


< Vissza