Magabiztos rajt

Utolsó módosítás: 2017. október 01.

Ötgólos győzelemmel kezdte az OB I/B-s bajnokságot az Eszterházy KESC.

 

Szeptember utolsó napja ellenére, igazi tavaszias időjárás fogadta az Eszterházy KESC férfi vízilabdacsapatát, illetve idei első vendégét, a Szolnoki Dózsa VSC II. gárdáját, a ragyogó időben rendezett szezonnyitón pedig szerencsére

minden úgy történt, ahogyan azt szerettük volna.

 

Ettől függetlenül az első találatot az alföldiek szerezték, de ezt követően, már nem igazán volt minek örülnie a vendég gárdának. A gyors egyenlítőgól után folyamatosan érkeztek az újabb eredményes hazai akciók, és igazából nem volt sokáig kérdés, hogy melyik csapaté lesz a három pont.

 

Különösen meg kell dicsérni a két centert, Szedmák Dávidot, és az első egri mérkőzésén szereplő Némethy Richárdot, akik végig életveszélyesen játszottak a kapu előtt, utóbbi pólós pedig négy gólt is szerzett. Akárcsak Mata Levente, aki inkább az átlövéseknél alkotott nagyot.

 

A második félidőben folyamatosan négy-ötgólos előnyben lehetett a házigazda, ezért az izgalmak ezúttal elkerülték az egyetemisták találkozóját. Egy hét múlva ugyanakkor már egészen biztosan keményebb feladatuk lesz a fiúknak, hiszen érkezik a tavalyi ezüstérmes Békéscsaba az esztendő utolsó olyan hazai mérkőzésére, amikor még a szabad ég alatt játszhat a társaság.

 

 

Mestermérleg:

 

Tóth Péter: - Örülök, hogy sikerült jól kezdenünk a bajnokságot, ami azért is volt fontos, mert több új játékossal vághattunk neki a szezonnak. Center poszton láthatóan erősek voltunk, ebből pedig sok ítélet és gól született. Sokat dolgozunk, és dolgoztunk eddig is, hogy jó eredményekre legyünk képesek, és már várjuk az egy hét múlva esedékes, Békéscsaba elleni rangadónkat.


 

 

A mérkőzés jegyzőkönyve:


OB I/B, férfiak, B-csoport, 1. forduló
Eszterházy KESC – Szolnoki Dózsa VSC II.
13-8 (2-1, 5-3, 3-2, 3-2)
Eger, Termálfürdő, 100 néző.
V.: Rubos K., Zelki S.
EKESC: Benedek Sz. – Szurgent 1, Bognár B., Szabó E., MATA 4, SZEDMÁK 1, Nagy R. 1. Cs.: Molnár A., Bánhidy 1, Fried 1, Halmos P., NÉMETHY 4, Pál G. Edző: Tóth Péter.
Gól – emberelőnyből: 10/4. ill. 5/3.
Kettős emberelőnyből: - ill. 1/1.
Ötméteresből: 1/1. ill. –
Kipontozódott: Pethe a 32. percben.
Kiállítva (végleg cserével): Balog Z. a 12. percben.
Az eredmény alakulása: 0-1, 4-1, 4-3, 6-3, 9-4, 10-5, 11-6, 13-8.

 

 

 

Az 1. forduló további eredményei:


Swietelsky Békéscsaba – KSI SE 13-21
Debreceni VSE II. – Racionet Honvéd II. 10-9
Alfa SC-ESMTK – ASI DSE 8-13
Dunakanyar Waterpolo – Ybl Water Polo Club 10-17

 

 

 

 

 

 

Fenyves Balázs, 2017.10.01.

(FOTO: Szántó György)


< Vissza