Már csak a matek

Utolsó módosítás: 2018. március 18.

Mindössze négy gólig jutott az Ybl ellen az Eszterházy KESC férfi vízilabdacsapata.

 

Ahogyan arról az előző hétvégén beszámoltunk, nehéz helyzetbe került az Eszterházy KESC másodosztályú férfi vízilabda együttese, miután az ASI DSE elleni idegenbeli rangadót négy góllal elveszítette.

 

A nehéz helyzetet a felsőházi rájátszásba történő kvalifikáció jelenti, hiszen az OB I/B-s alapszakasz utolsó három fordulóját a hatodik helyről várhatták az egyetemisták. Miután csak az első négy jut tovább, és a hátralévő három meccsen a B-csoport két éllovasával is meg kell, kellett küzdeni, tényleg komoly kihívás előtt álltak a fiúk.

 

Ennek ellenére a második Ybl Water Polo Club elleni összecsapás ragyogóan kezdődött. Két hazai találat és kiváló védekezés, egyből tűzbe is jöttek a hazaiak. Az igazán remek rajtot mégis talán az ennél is komolyabb különbség kiharcolása jelentette volna, amire több alkalommal is meg volt az esély, mégsem jött össze a plusz három.

A fővárosiak ezt kihasználva szépen lassan kezdték lefaragni hátrányukat, majd a második negyedben már a vezetést is átvették. Az igazsághoz hozzátartozik, hogy elég kevés alkalommal rezdültek a hálók, ami elsősorban a két hálóőrnek, Benedek Szabolcsnak, illetve a korábban EKESC-színekben is szereplő Veres Zoltánnak volt betudható.

 

Beszédes adat, hogy amíg az egri portás hatvannégy, addig rivális kollégája hetvenhat százalékos hatékonysággal hárított. A kapusokon tehát nem múlott, éppen ezért sejteni lehetett, minden egyes találatnak komoly jelentősége lehet.

 

Így is lett, és mivel a házigazda csak egy huszonhárom perces gólcsendet követően tudott ismét eredményes lenni, ekkor már késő volt. Az Ybl az utolsó negyedet még csak 4-2-es előnnyel kezdte, de gyorsan sikerült robbantani, és így idő előtt eldőlt a találkozó. Ezzel pedig szinte már csak matematikai az esély a felsőházba jutásra.

 

 

Mestermérleg:

 

Tóth Péter: - Azt gondolom, a védekezésünket remekül megszerveztük, még a néhány elkerülhető bekapott gól ellenére is. Elől voltunk kicsit vékonyak, ami viszont megpecsételte a sorsunkat. Természetesen tudtuk, hogy az Ybl egy jó erőkből álló csapat, de szerettünk volna jó eredményt elérni, ami sokáig benne is volt a pakliban.


 

 

 

A mérkőzés jegyzőkönyve:


OB I/B, férfiak, B-csoport, 16. forduló
Eszterházy KESC – Ybl Water Polo Club
4-8 (2-1, 0-2, 0-1, 2-4)
Eger, Termálfürdő, 50 néző.
V.: Ifj. Kenéz Gy., Kovács B.
EKESC: BENEDEK SZ. – Nagyváradi, Bánhidy, Szabó E. 2, Mata, Némethy 1, Nagy R. 1. Cs.: Vincze B., Bognár B., Halmos P., Sipos D., Jakab Damján, Pál G. Edző: Tóth Péter.
Gól – emberelőnyből: 7/1. ill. 5/2.
Ötméteresből: - ill. 1/0.
Kiállítva (végleg cserével): Jakab Damján és Békési a 31. percben.
Az eredmény alakulása: 2-0, 2-6, 3-6, 3-7, 4-7, 4-8.

 

 

 

A 16. forduló további eredményei:


Szolnoki Dózsa VSC II. – Dunakanyar Waterpolo 8-13
KSI SE – Racionet Honvéd II. 16-5
Swietelsky Békéscsaba – ASI DSE 18-10
Debreceni VSE II. – Alfa SC-ESMTK 19-9

 

 

 

 

 

 

Fenyves Balázs, 2018.03.17.
(FOTO: Kakuk Dániel, archív)


< Vissza