Már megint a legvége…

Utolsó módosítás: 2019. december 15.

Közel járt az Ybl legyőzéséhez az Eszterházy SC, mégis döntetlen lett a rangadó.

 

Egy héttel ezelőtt ragyogó, önbizalomnövelő győzelemmel hangolt a hétvégi rangadóra az Eszterházy SC másodosztályú férfi vízilabdacsapata, így aztán a Tatabánya legyőzése után minden adott volt ahhoz, hogy újabb fontos három pontot szerezzen a társaság.

 

Fontos, mivel egy olyan rivális érkezett az Egri Termálfürdőbe, amellyel szemben egyrészt mindig komoly csatát szoktak vívni az egyetemisták, másfelől a tabellán elfoglalt pozíciók is erre engedtek következtetni, harmadrészt pedig az őszi szezon legelején rendezett legutóbbi egymás elleni összecsapás után maradhatott bennünk némi hiányérzet. Utóbbinál maradva, emlékezhetünk, az OB I/B A-csoportjának első fordulójában úgy kapott ki az együttes, hogy öt perccel a vége előtt még vezetett, négy másodperccel a zárást megelőzően ugyanakkor győztes gólt lőtt a házigazda.

 

Nos, ez a bizonyos ellenfél az az Ybl Water Polo Club volt, amely gárda a harmadik helyről várhatta a 2019-es esztendő utolsó játéknapját. Miután a két fél között a fordulót megelőzően három pont távolságot rögzíthettünk, akár még az előzésre is láttunk esélyt, ehhez azonban kétgólos siker szükségeltetett. Persze, előzetesen aláírtuk volna a minimális különbségűt is, tekintve, hogy egy felsőházas rájátszást érő pozícióban ezt a három egységet nagy valószínűség szerint magával vihette volna az Eszterházy.

Ehhez képest nem kezdődött jól a találkozó, két gyors találatával ugyanis a fővárosi csapat szerzett vezetést. Szerencsére hamarosan megérkezett az első hazai gól, viszont a folytatásban is a vendégek lehetett lépéselőnyben. Egészen a harmadik negyedig maradt is ez a fajta forgatókönyv, hiszen, amikor a mieink fel tudtak zárkózni mínusz egyre, utána megint jött az Ybl, és újból ellépett kettővel.

 

Ekkor jött azonban a fordulat. Egészen pontosan 4-6-os állás után kezdhettünk el reménykedni a győzelemben, Kovács Cs. Tamás klasszikus mesterhármasa révén legalábbis nemhogy megfordította az eredményt az Eger, de első ízben vezetett a meccsen. Természetesen nem adta fel a harcot a budapesti alakulat, így pokoli izgalmak elé nézhettünk a finisben.

 

Az utolsó percbe lépve, Cséplő Tamás egyenlített egy emberelőny révén, majd az utolsó egri támadásból, egy időkérést követően, Némethy Richárd lőtte meg a győztesnek hitt gólt. Igen ám, de a vendégeknek járt még egy emberfór, amit Szepesi Bence négy másodperccel a vége előtt vágott a kapuba, szertefoszlatva ezzel a hazaiak győzelemről szőtt álmait. A szeptemberi összecsapás után így ismételten az utolsó pillanatokban csúsztak ki fontos pontok az Eszterházy SC markából, a kérdés csak az, hogy ez mennyire fog számítani az alapszakasz végelszámolásánál...


 

 

 

A mérkőzés jegyzőkönyve:


OB I/B, férfiak, A-csoport, 10. forduló
Eszterházy SC – Ybl Water Polo Club
8-8 (1-3, 2-1, 3-2, 2-2)
Eger, Termálfürdő, 50 néző.
V.: Győri A., Bujka J.
EKESC: Tóta G. – Antal Á., Tomozi B. 1, Rozsnyay, Nagyváradi 1, Némethy 1, Mata L. 1. Cs.: Kovács Cs. T. 3, Szabó E., Zoufal, Ridzyk, Dudinszky 1. Edző: Tóth Kálmán.
Gól – emberelőnyből: 11/6. ill. 13/6.
Ötméteresből: 1/1. ill. 2/1.
Kipontozódott: Antal Á. a 25., Mata L. a 30., Kibédi és Szabó E. a 32. percben.
Az eredmény alakulása: 0-2, 1-2, 1-3, 2-4, 3-5, 4-6, 7-6, 7-7, 8-7, 8-8.

 

 

 

A 10. forduló további eredményei:


KSI SE – Dunakanyar Waterpolo 19-9
Tatabányai VSE II. – Fehérvár VSE 13-13
Budapesti Honvéd SE II. – Kaposvári VK II. 18-12
Vasas SC II. – FTC Telekom II.

 

 

 

 

 

 

Fenyves Balázs, 2019.12.15.
(FOTO: Szántó György)


< Vissza