Már nem lehetünk bajnokok

A Szombathely elleni vereséggel ráadásul még a dobogós hely is kérdéses.

 

Rekkenő hőség, igazi strandidő várta a férfi vízilabda OB I/B-s bajnokság felsőházi rájátszásának csúcsrangadójára készülő csapatokat, amelyen az utolsó előtti fordulót megelőzően a harmadik Eszterházy KFSC vendége az első AVUS Szombathely gárdája volt.

 

A két együttes néhány hétvégével korábban egyszer már összemérte erejét, és az akkor elég tartalékos egriek 7-4-es vereséget szenvedtek idegenben. Ezúttal is jegyezhettünk két hiányzót az egyetemistáknál, Szedmák Dávid ugyanis már Máltán tartózkodik a helyi, nyári bajnokságon, Nagyváradi Ádám pedig betegség miatt maradt távolt a találkozótól.

 

Ettől függetlenül nagyon szoros meccset láthatott a jó idő miatt, a szokottnál jóval nagyobb számú közönség, emellett azt, hogy az első találatot mindjárt a házigazda szerzi. A fiatal Mata Levente előbb egy emberelőnyös gólt jegyzett, majd akcióból is eredményesnek bizonyult. Más kérdés, hogy ezt követően, többet már nem örülhettünk egri előnynek.

Habár a második negyed is elég gólszegényre sikeredett, de itt például már egyáltalán nem zörrent a vendég háló. Ezzel szemben a hazai kétszer is, így féltávnál 2-3-as állást jegyezhettünk fel. Ebből is látszik, leginkább a védelmek domináltak ekkoriban, ezért is ért mindenkit teljesen váratlanul a harmadik felvonás.

 

Az első félidő öt találata után legalábbis itt nyolc perc alatt nyolc gólt láthattunk, fele-fele eloszlásban, így az utolsó játékrész előtt még mindig hátrányban voltak Tóth Péter legényei. Mint utóbb kiderült, sajnos abban is maradtak.

 

Ahelyett ugyanis, hogy egyenlítettek volna Nagy Richárdék, öt minutummal a vége előtt eldőlni látszott a meccs, mivel az addigi legnagyobb differencia, közte három alakult ki a felek között. A fiúk ugyanakkor nem adták fel a harcot, másfél perccel a végső dudaszó megszólalását megelőzően pedig meg is érkeztek mínusz egyre.

Ismét felcsillant az esély, csakhogy arra nem nagyon számítottunk, hogy a maradék játékidőben már folyamatosan a szombathelyieknél lesz a labda. Márpedig így történt, a mérkőzés során az ötödik mieinket sújtó labdanélküli kiállítást pedig bár nem használták ki a vendégek, de már végig őrizték az eredményt.

 

A minimális különbségű vereség azt jelenti, hogy a két együttes között öt pontra nőtt a távolság, egy fordulóval a vége előtt ez pedig behozhatatlan hátrányt jelent. A bajnoki cím és az ezzel együtt járó aranyérem tehát ezzel álom maradt, az utolsó fordulóban viszont a Neptun VSC otthonában megszerezhető három egység esetlegesen még elegendőnek bizonyulhat, hogy a dobogón zárjanak az egriek.

 

 

Mestermérleg:

 

Tóth Péter: Szoros mérkőzést játszottunk a bajnokesélyes Szombathely ellen, de megint elkövettünk jónéhány hibát, amiért alaposan megbüntetett minket riválisunk. Az a helyzet, hogy a szezon végére már kicsit a fáradságot is érzem a társaságon, de az utolsó mérkőzésünkre még próbáljuk összeszedni magunkat.

 


 

 

 

A mérkőzés jegyzőkönyve:


OB I/B, férfiak, rájátszás az 1-8. helyért, 7. forduló
Eszterházy KFSC – AVUS Szombathely
8-9 (2-1, 0-2, 4-4, 2-2)
Eger, Termálfürdő, 100 néző.
V.: Füzesi Zs., Csizmadia Zs.
EKFSC: Benedek Sz. – MATA 2, Baróthy, Molnár A., Nagy R. 3, Bánhidy, Kovács Cs T. 1. Cs.: Bognár B., Halmos P. 1, Petrovai, Batki, Jakab Damján 1. Edző: Tóth Péter.
Gól – emberelőnyből: 8/3. ill. 8/3.
Ötméteresből: 1/1. ill. –
Kipontozódott: Takács F. a 30., Ekker a 31. percben.
Az eredmény alakulása: 1-0, 1-2, 2-2, 2-4, 4-4, 4-6, 5-6, 5-7, 6-9, 8-9.

 

 

 

A felsőház 7. fordulójának további eredményei:


Ceglédi VSE – Racoinet Honvéd II. 20-13
Neptun VSC – Csabai Csirkefogók VK 7-8
ASI DSE – BVSC-Zugló II. 12-11

 

 

 

 

 

 

Fenyves Balázs, 2017.06.03.
(FOTO: Kakuk Dániel)


< Vissza